Om det var jag

När jag läser såna här saker, om kvinnor som är gravida och ska föda men inte kan eller vågar vända sig till ett sjukhus av rädsla för att bli skickad ut ur landet så får jag en klump i magen. Mer nu än förut efter att ha fått barn själv.

Man kan använda vilka argument som helst till att få det rimligt att folk som ”inte finns” och som gömmer sig inte heller ska ta del av vår välfärd, men det är ändå människor vi pratar om. Om vi vänder dem ryggen så totalt så undrar jag över hur mänskliga vi är egentligen.

Jo, jag vet. Vad gäller kvinnor så har de fött barn i alla tider och det är inget konstigt med det. Det är på något sett så biologiskt det kan bli och om det nu verkligen behövdes ett sjukhus så skulle vi väl knappast ha överlevt?

Det må så vara, men förr i tiden så var det inte alls ovanligt att kvinnor och barn dog vid förlossningen och det är inte särskilt ovanligt om man ser det rent globalt.

Jag tror att anledningen till att jag reagerar på det där handlar en del om min egen graviditet och förlossning. Så här i efterhand så förstår jag att om jag inte hade varit på sjukhus den där dagen i juni eller för all del gått till mödravården innan så hade varken jag eller mitt barn varit här idag. Det är så, även om jag inte förstod det förrän senare.

Får man havandeskapsförgiftning så finns det bara ett sätt att bli frisk och det är genom att föda barn, kommer inte ungen ut så måste den plockas ut och händer inte det så dör både mor och barn.

Om jag var papperslös hade jag antagligen varit död.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Om det var jag

  1. Anna skriver:

    Ush ja du har så rätt. Vi är så glada över att ni båda mår bra efter det trauma det blev för er alla tre. Jag är ofta tacksam över att jag råkar vara född i norden (Norge). Annars hade det varit så för oss oxå. Vi var tre som föddes i v26. Jag är oxå väldigt tacksam över vården jag får. Även om jag så klart hellre varit frisk. Det är så lätt att klaga. Jag hoppas verkligen att dessa rättslösa människor får hjälp i alla fall….

  2. Linda skriver:

    Bra, och viktigt, att du skrev detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.