FRA-gallerian

Nej, men titta, ännu en hög med skit som ska förses med vackert omslagspapper och snören. Min spontana tanke är att när det här är färdigt så ser FRA-lagen ut precis som den gjorde från början, med den skillnaden att den har kostat mer att utreda och några fler har blivit bortkollrade någonstans längs alla turer om vem som sa och vem som borde/tyckte/skulle.

Och det är klart att det är bråttom med utredningen, det allra bästa vore förstås om den kunde bli klar och ändringarna kunde röstas igenom klockan 15 på julafton eller så, men det kanske är svårt att få tillräckligt många riksdagsledamöter att komma till jobbet just då. Det kanske går ändå nu när folk har fullt upp med att hitta lämplig julklapp till svärmor och ekologisk julskinka och sen kan Fredrik Reinfeldt ännu en gång säga att alla tjänar på att debatten lägger sig och så är det färdigt så.

Isobel Hadley-Kamptz skriver om hur den fria världen har svikit sina ideal, och nog ligger det mycket i det. Numera används inte ens terroristkortet längre utan vi måste skydda våra soldater i Afghanistan (genom att avlyssna oss här i Sverige) och nu måste vi tänka på de människor som kan vara utsatta för utländsk underrättelseverksamhet i Sverige.

I mina öron låter det som att man stängde FRA-shoppen och nu vill smygöppna en FRA-galleria istället.

Jag visste när jag gick upp och torkade två pölar med kattpiss efter en natt av alldeles för lite sömn och en alldeles för vaken bebis att det var något lurt med den här dagen. Pisspölar ljuger inte, särskilt inte den under kattlådan, förra gången var sonens dopdag då vår valda präst blev sjuk och vi stod där med fyra tårtor, långväga gäster och inget dop.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

6 svar på FRA-gallerian

  1. pärlbesatt skriver:

    Älskar formuleringen: I mina öron låter det som att man stängde FRA-shoppen och nu vill smygöppna en FRA-galleria istället.

  2. Pingback: Golfetta, idoletta, knuffetta och andra viktigare ting | Sagor från livbåten

  3. Pingback: Jens O. » Blog Archive » “Batong” Johan Pehrson bildar ny praxis

  4. Pingback: Neoliberalismen är en ideologi bland många – ingen naturlag « Nemokrati

  5. Nynaeve skriver:

    Fast det var världens bästa icke-dop!

  6. Pingback: Nystart för Alliansen stavas IDEOLOGI – inte FRA | Oscar Fredriksson (C)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.