Frisches wetter in Schweden

Jag vet inte om det beror på att vi numera bor så att vi faktiskt har väder utan att gå ut eller om det faktiskt är mer väder, men jag tror på det senare. Det är kul hur som helst. Det är kul att vakna på morgonen och titta ut över stan, se himlen och se vad det är för väder på riktigt. I förra lägenheten var det liksom ljust, grått eller mörkt och här ser vi alla nyanserna.

Idag tittar jag på snö, massor av snö, och vinden som får snön att yra lite extra över hustaken och kyrktornet som i vanliga fall sticker upp är helt försvunnet. Jag ser ner till parallellgatan, men sen är det tvärstopp och jag, som i vanliga fall svär och muttrar så fort det blir kallt drar på mig ett par extra strumpor och ställer sonen i fönstret och säger ”ser du? ser du vad det snöar?”. Han är måttligt intresserad kan jag tala om, men hade han levt utan väder i åratal och för övrigt hunnit vänja sig vid regn från oktober till januari ungefär så hade han också med stora ögon åhhat och ahhat i fönstret.

Jag måste komma ihåg att berätta för honom att det regnade tills han föddes, sen sken solen hela sommaren (jamen nästan) och dagen när dopet äntligen blev av kom snön. Att vi det året hade både en riktig sommar och en riktig vinter istället för regn och slask och runt tio grader varmt.

Rubriken? Ja, så brukar pappa säga. Min pappa alltså.

Andra bloggar om: , ,

Det här inlägget postades i Föräldraskap, personligt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Frisches wetter in Schweden

 1. msn00b skriver:

  Men åh vad fint 🙂 Har ni bytt ort helt alltså? Jag trodde ni bodde kvar i el Stockholmo, var bor ni nu?

 2. Drottningen skriver:

  Nej, vi bor kvar i Slöddret, men från att ha bott på första våningen med utsikt mot en pizzerias bakgård bor vi numera högst upp i ett hus beläget betydligt högre upp, så vi har utsikt över stan istället. Gör inte jätteont direkt 😉

 3. Anna skriver:

  vad betyder rubriken? Tack för igår och för kläderna. Jag kunde ha nästan allt. Tack tack .

  Vad mysigt att få gosa med sonen i går… Det tyckte Jonathan oxå. Vill du skicka över bilderna?? Kram på er

 4. msn00b skriver:

  Men oooh nej det förstår jag utsikt is da shiet 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *