Är du pirat?

I så fall tycker jag att du ska ta och rösta på dina favoritkandidater i primärvalet så att vi får ihop en lista med riksdagskandidater inför valet nästa år.Man får göra en egen lista med max 22 namn och man ska sätta dem i ordning, däremot så måste man inte alls få ihop 22 stycken. Enkelt var det också, till och med för en teknikbroms som jag.

Själv kom jag inte ens i närheten av 22, men å andra sidan så upptäckte jag när jag var klar och skulle skicka iväg min lista att majoriteten av mina kandidater är kvinnor. Är inte det lite lustigt med tanke på att Piratpartiet nästan bara består av män?

Mitt tips om någon nu undrar är att tänka lite taktiskt, självklart ska man välja med hjärtat och allt det där, men också ha i åtanke att få en lista som är lite varierad, så att så många olika sorters människor kan hitta någon på listan att identifiera sig med. Jag tror nämligen att när man väl har valt vilket parti man ska rösta på och det kommer till personval, så letar man efter någon som man tror förstår vilken verklighet man lever i och hur som helst så vill vi väl knappast att det ska stå ”programmerare” eller ”itutvecklare” efter varenda namn?

Så, vad väntar du på?

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Är du pirat?

 1. Thomas Tvivlaren skriver:

  ”hur som helst så vill vi väl knappast att det ska stå “programmerare” eller “itutvecklare” efter varenda namn?”

  DBA, systemarkitekt och systemanalytiker funkar också! 😉 Skämt åsido, håller helt med om att en bredd är viktig.

 2. Thomas Tvivlaren skriver:

  Är i sedvanlig ordning ute i sista minuten. Har du tid att name-droppa lite chimärvalskandidater som du tycker platsar? Får inte ihop det här och min frånvaro från piratrörelsen har lämnat ett kunskapsvaccuum i synnerhet vad gäller quinns med potential.

 3. Drottningen skriver:

  Fast som sagt, du behöver ju inte få ihop 22 namn. Och för min del räcker det ju med ett namn 😉

  Okej, jag gjorde så här.. jag känner inte heller till kvinnorna i piratrörelsen egentligen (vad gäller kandidater alltså) förutom typ Anna Troberg, så jag gick helt enkelt igenom listan enligt mina egna kriterier, t ex så ville jag att de skulle ha en egen blogg där jag kunde få en uppfattning om dem och sen lite taktiskt sådär för att få en bra spridning vad gäller ålder, yrke och geografi.

  Det kan vara så att det blev helt galet förstås.

  Vill du ha mer preciserat än så, så får du faktiskt maila, för jag tänker inte gå ut offentligt med min lista 😉

 4. Thomas Tvivlaren skriver:

  Ungefär så jag gjort nu och har faktiskt hittat en och annan som verkar riktigt lovande. Tänker dock nappa på erbjudandet så se till att mailboxen är ledig!

  ”Fast som sagt, du behöver ju inte få ihop 22 namn. Och för min del räcker det ju med ett namn”

  Med sådana formuleringar brukar det handla om Falkvinge… För övrigt ligger den gode Joshen mycket bra till på min chimärkandidatlista med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *