Rena tillfälligheter naturligtvis

Läste precis en artikel i Svd om Piratpartiet och det faktum att opinionssiffrorna inte är så mycket att skryta om. Förutom det uppebara som så många andra har påpekat, nämligen det faktum att man gör undersökningarna genom att ringa folk på hemtelefonen och att det är ganska många pirater som valt bort just hemtelefonen så tycker jag att artikeln är något på spåret.

Hur som helst så var det en del som fick mig att höja på ögonbrynet så här på årets sista dag:

I riksdagsvalet kan partiet inte heller räkna med stöd från en uppmärksammad Pirate Bay-rättegång. Förhandlingarna i hovrätten är skjutna på framtiden och lär inte genomföras innan valet.

Den borgerliga regeringen har dessutom valt att skjuta på implementeringen av EU:s kontroversiella datalagringsdirektiv till efter valet. Beskedet från Rosenbad är att något lagförslag inte kommer att läggas fram före september.

Det hela måste röra sig om rena tillfälligheter, inte sant? Annars skulle man rentav kunna göra sig en liten foliehatt och påstå att regeringen valt att skjuta på just dessa saker till efter valet för att Piratpartiet inte ska få någon uppmärksamhet.

Lite som när man genomförde röstningen om FRA-lagen under en ”måstematch” under fotbollsem förra året. Det var naturligtvis också en ren tillfällighet och hade inte ett dugg att göra med att man från regeringens håll hoppades att det hela skulle passera obemärkt.

Ska vi verkligen gå på den lätta igen?

Jag tycker för övrigt att ni ska passa på att läsa artiklarna om Christian Engström om ni har missat dem.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rena tillfälligheter naturligtvis

  1. Pingback: Gott Nytt Valår 2010! « Christian Engström, Pirate MEP

  2. Thomas Tvivlaren skriver:

    Att använda timing och fördröjning i politiken är ett återkommande och fult taktiskt drag. Det hävdas exempelvis att taktisk fördröjning i upplösningen av gisslandramat i Iran mångt och mycket låg bakom Carters förlust mot Reagan i amerikanska presidentvalet 1980.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *