Hemma

Det känns lite vemodigt nu när jag har lämnat över alla nycklar till den gamla lägenheten och det börjar att sjunka in att jag aldrig mer ska kliva in genom dörren där. Lite märkligt kan tyckas, men jag har bott där i drygt tio år och känner varenda spricka och varenda repa i parketten. Vägen dit har etsat sig fast så att jag omedvetet nästan dras åt det hållet, fast jag numera sen månader tillbaka bor åt motsatt håll.

Jag fäster mig vid saker och sörjer när de försvinner även om jag vet och faktiskt förstår att det inte är vettigt på en fläck, men det förminskar inte känslan av vemod just idag.

Ärligt talat så symboliserar inte den där lägenheten ens en särskilt bra tid i mitt liv. Det började ganska uselt eftersom jag och min dåvarande sambo flyttade in och egentligen visste vi nog båda två vart vi var på väg redan då, och det var definitivt inte tillsammans. Sen bodde jag där ensam i flera år innan Josh och en tonåring flyttade in. Inte nog med att det blev trångt så var det i sanning en turbulent tid, och inte på det bra sättet. Avslutet blev lite bättre med herr Klåfinger som låg mellan oss varenda natt och snusade sådär som mycket små bebisar gör, men minst sagt utdraget. Om jag tänker efter så var de flesta grannarna inte enssärskilt trevliga, även om tanterna flinade upp sig på slutet när vi kom med barnvagnen. Ändå älskade jag den där lägenheten.

Så egentligen borde jag vara mest lättad över att vi är färdiga med varandra och jag känner faktiskt så också, väldigt mycket, för det har verkligen legat som en tyngd över mina axlar, men inte idag.

Den här lägenheten är annorlunda, för hit flyttade vi med ny bebis, friska katter, sund ekonomi och med lugn i hjärtat. Och jag kan inte riktigt hantera det, för det här är så långt ifrån vad jag är van vid.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hemma

 1. Essa skriver:

  Men nu förstår jag inte för ni har ju bott i nya lägenheten lääänge nu och har ni haft kvar den gamla så HÄR länge och varför i hela fridens namn då??

 2. Drottningen skriver:

  Essa, vi säger så här… för allas väl så pratar vi inte om det. Det blir som lugnast så

 3. Carla skriver:

  Vart är dom köpta då? Elliot fick den där i födelsedagspresent så jag vet inte 🙂

 4. Drottningen skriver:

  carla: coops ekologiska.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *