Va? Jag hör inte riktigt

Utan att gå in på några detaljer så kan vi väl bara säga att det inte har sovits så mycket i hushållet i natt. Av någon anledning så fick jag för mig att eftersom gossen sov så gott förra natten så skulle han göra det den här natten också. Vad nu det ena har med det andra att göra annat än när vi pratar berömda utvecklingsfaaaser. Och en sådan har vi precis passerat.

Hur som helst så gick jag inte och la mig klockan 21 som kvällen innan, för han skulle ju sova gott och då kunde jag ju sitta uppe en stund för att sen läsa i lugn och ro.

Han vaknade när jag släckte lampan ungefär och sista gången jag tittade var klockan 05.16, men då hade han faktiskt somnat om på riktigt och inte sådär på låtsas. (alltså när han sover så länge han har ett bröst i munnen, eller så länge man klappar på honom och så drar vrålet igång precis lagom när man drar på sig täcket igen. Jag är så glad över att han har legat hos oss tills nu)

När jag vaknade nästa gång var Josh hemma och han frågade om gossen hade varit bråkig inatt. Jag har för mig att jag grymtade nej, men att det inte hade sovits så mycket och att han bara var lugn när sänglampan var tänd.

Kan du inte sova med lampan tänd då? undrade han, men nej, det gick ju inte, för jag trodde att gossen skulle somna alldeles strax och vips var klockan massor. Okej, men varför stängde du inte av tvn då? frågade han då och jag fattade verkligen ingenting.

Det visade sig att när han kom hem strax efter sju så hörde han tvn utanför ytterdörren, vrålandes någon märklig discomusik och när han klev in så tänkte han förstås att det hade varit krig och det helt enkelt hade brunnit i skallen på mig och att jag dragit igång tvn på max för att inte höra gossen vråla eller något sånt.

Jag har då inte hört ett smack. Uppenbarligen inte gossen heller eftersom vi sov som små spädgrisar dagen innan julafton båda två. Sovrummet ligger för övrigt bredvid vardagsrummet om någon undrar.

Själv undrar jag mest vad granntanten tänkte.

Efter att ha funderat över hur detta ens är möjligt så har jag kommit fram till ett troligt scenario. Lilla katten, som numera går under namnet ”tjockis” ägnar ganska mycket tid åt att göra livet lite surare för oss. Bland annat så sover han numera under mitt täcke, men bara när jag inte är där och konstigt nog så fastnar massor med kattsand mellan tårna på honom som sen råkar lossna under täcket. Jättekonstigt, men så är det. Precis som han promt måste hoppa upp i famnen på folk som kommer hit i mörka kläder och som han råkar halka och komma åt med sina nålar till klor. Såna saker.

Igår kväll när Josh tittade på tv eller skrev något på sin fantastiska netbook så la sig katten på fjärrkontrollerna. Inte första gången, men så länge vi inte behöver dem så kvittar det och så länge katten ligger där så sitter inte nålarna i våra lår. Min tanke är att han har helt enkelt surnat till över att jag inte gav dem mat när jag nu ändå var vaken och att han helt sonika la sig på kontrollerna igen och hade turen att trycka lite extra fläsk mot volymkontrollen. Numera har vi ju en såndär platt tv och tydligen så är avstängningsknappar sååå nittiotal. Alltså riktiga avstängningsknappar, såna där som bryter strömmen och som gör att man när man sätter sig i soffan och tror att man ska zappa upptäcker att man måste gå fram till tvn och trycka manuellt på en knapp för att tvn ska hosta igång.

Jag vet att min teori verkar mindre trolig än den förstnämnda, men alltså.. för det första så skulle jag inte ens våga dra igång tvn sådär högt och för det andra så verkar det jättedumt att fixa mer oljud när allt man vill är att det ska bli tyst

I fortsättningen måste vi alltså stoppa kontrollerna i någon låda eller så för att samma sak inte ska hända igen och någon granne faktiskt surnar till. Som ni förstår så har jag varit lite trött på sistone.

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Föräldraskap, Katter, personligt. Bokmärk permalänken.

6 svar på Va? Jag hör inte riktigt

 1. Essa skriver:

  Det är lika bra att ni vänjer er.
  Vid att ha fjärrkontrollerna i lådor.
  Om några månader är det inte bara katterna som använder dem.
  Om några månader kommer ni inte hitta dem längre.
  Annat än på mycket märkliga ställen.
  Ni kommer uppskatta att man KAN byta kanal och ändra volym direkt på tv:n. Jag lovar.

  🙂

 2. Camilla skriver:

  Hej!

  Rolig blogg. Man känner igen sig sen när mina var små. Denna kommer jag besöka igen.

  Ha en bra natt!

  Mvh C

 3. Drottningen skriver:

  Camilla: Oj. Kul att du tyckte det var kul och välkommen tillbaka, men jag hoppas att du inte förväntar dig en ”mammablogg” för det blir nog inget av med det

 4. Camilla skriver:

  ”mammablogg”? ..ne då, tycker bara om ditt sätt att berätta!

  Ha´t så gött!

  /C

 5. Yamaeda skriver:

  Kolla en gång till på TVn, iaf så har jag en riktig knapp på sidan av min platt-TV.

 6. Drottningen skriver:

  Yamaeda: Jodå. Det finns en sk avstängningsknapp, men den är inte mer avstängning att det går att sätta på tvn med fjärrkontrollen ändå och det är inte vad jag kallar avstängning. (många avstängning i samma mening där)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.