500 bäckar små

De stora partierna får partistöd för att kunna kampanja med de där skyltarna vi ser längs vägarna när det är valår, för att kunna montera upp sina valstugor och bjuda på karameller och kaffe. Icke att förglömma de där tjusiga broschyrerna som de både skickar och delar ut. Vissa politiker knackar på hos sina blivande väljare och det är i och för sig något som piratkandidaterna också skulle kunna göra, men själv ställer jag mig tveksam till just den metoden. Jag vill inte ha vare sig Anders Lago eller Göran Hägglund hemma på kaffe även om jag säkert skulle ha ett och annat att fråga om. Jag tror inte att jag skulle få något vettigt svar bara.

Piratpartiet får inga pengar till sånt, utan allt kampanjande utgår från folket så att säga. Partiet är beroende av människor som bloggar, pratar, skriver insändare, delar ut flygblad, diskuterar runt köksbord, pratar med sina bekanta som inte lever sina liv på internet (eller bara i andra kretsar kanske), och sist, men inte minst, donationer.

Det är valår. Jag vill att Piratpartiet ska komma in i riksdagen, för våra nuvarande riksdagspartier gör sånt här mot sina medborgare och oavsett hur rent mitt mjöl är eller inte är, så är det inte okej att jag per definition behandlas som om jag vore en brottsling.

Därför sätter jag in 2000 kronor till Piratpartiet och stöttar därigenom kampanjen 500 bäckar små som Skivad lime drog igång. En tusenlapp för mig och en för Josh. Om du har möjlighet och inte heller vill bli misstänkliggjord av våra politiker så tycker jag att du ska göra detsamma. Har du inte en tusenlapp så går det förstås att sätta in en mindre summa, till och med någon krona gör skillnad. Du kan förstås vara anonym, jag berättar det bara för att jag vet att jag har en läsarkrets som inte bara består av pirater.

Vad du får? Förhoppningsvis ett parti i riksdagen i höst som tänker jobba för att du ska få behålla ditt privatliv för dig själv, för att du inte ska behandlas som en misstänkt och för att vi ska ha en rättssäkerhet i det här landet, som bland annat innebär att du inte får färgglada brev hemskickade för att någon har sett/sagt att du gjorde si/så. Den här gången gällde det sexköp, men bara det att en justitieminister säger saker som att folk ska skämmas på torget är skrämmande. Vad ska man skämmas för nästa gång? Är sexköp värre än barnmisshandel? Än mord? Och som sagt, vi talar om misstänkta här, inte dömda.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på 500 bäckar små

  1. Pingback: Enligt Min Humla » Två bäckar till

  2. Pingback: 500 bäckar små drar in 50000 // Skivad lime

  3. Pingback: opassande » Blog Archive » Pengar, pudlar och pillemariska SR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.