Kvinnor skäms!

Alltså, ni måste titta på det här. Det är ett filmklipp med Eva Sternberg som skrev en artikel i förrgår om att man inte kan ta hand om spädbarn. Egentligen så begriper jag inte varför någon bemödar sig med att ta debatten med henne, men klippet från tv4 är ju sanslöst kul.

Männskan hänvisar till en rapport av Anna Carlsson som visar att barnolycksfallen vad gäller barn under ett år har ökat marknat och Sternberg vill då mena att det beror på att vi låter papporna hantera dessa späda barn och mer eller mindre tvingar tillbaka mammorna till arbetet.

Sternberg är familjerådgivare och har dessutom dragit igång Kvinnor kan-prylen, så hon vet minsann. Och så har hon pratat med folk. Det är inte utan att jag blir lite stolt över att vara kvinna.

Hur som helst, anledningen till att jag inte begriper varför någon tar debatten med henne är främst två anledningar: 1. Anna Carlsson som har skrivit rapporten har inte dragit kopplingen till papporna i sin rapport och 2. de flesta föräldralediga pappor (och vi vet ju att de är typ två mjukispappor och så ett par till under OS och VM) är hemma efter att barnet fyllt ett år, men det är ett kul klipp. Verkligen.

Jag gillar extra mycket när hon när Jenny Östergren säger något om att hennes tre barn har klarat sig utan några större missöden svarar ”ännu så länge” lite sådär skitviktigt, eller när hon kläcker ur sig att det bara är i det här landet som man tror att man inte kan vara en bra pappa annat än genom att beröra sitt barn. Det är mycket kul i det där klippet och jag gissar att om man letar lite så har Eva sagt jättemycket kul genom åren.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Föräldraskap, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Kvinnor skäms!

  1. Det är faktiskt underbart att hära Sternberg tolka en doktorsavhandling på helt annat sätt än doktoranden som skrev den.

    Jag tycker nästan synd om henne, för med sådana här uttalanden och dåliga insändera ger hon verkligen idiotin ett ansikte…

  2. Helena S. skriver:

    Hon måste ha blivit senil eller nåt. Hörde henne hålla föredrag på 80-talet och då var hon hur vettig som helst. Nu låter hon ju som en fullblodsidiot, vad hände liksom?

  3. Pingback: Eva Sternberg är könsrollernas kreationist | Sagor från livbåten

  4. Pingback: drottningsylt » Blog Archive » Will someone please think of the children

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.