Barngrötsfråga

På barngrötspaketet står det att man ska blanda x matskedar pulver med 1 deciliter vatten. Det blir alltså i runda slänga 1,5 deciliter färdig gröt.

Blir de mätta på det? Verkligen?

Ni som bloggläsare är min motsvarighet till föräldragrupp, om nu någon undrar varför frågan ens ställs här. Alla får svara förresten, det räcker med att man har matat ett barn med gröt eller åtminstone sett någon annan mata ett barn med gröt.

Andra bloggar om: , , ,

Det här inlägget postades i Föräldraskap. Bokmärk permalänken.

12 svar på Barngrötsfråga

 1. Carla skriver:

  Elliot som är liten i maten tycker att det räcker med det, han blir mätt. Men om jag själv ska äta frukost i samma veva brukar han vilja ha det jag äter också, men inte då för att han är hungrig utan mest för att han tycker om att äta själv. Så en smörgås med nått pålägg som lillen kan få äta själv till frukost är att rekommendera =)

 2. Louise Johansson skriver:

  Jag gjorde oftast 1½ portion. Och det till en liten tjej som var (är) ganska lättviktig.

 3. Morrica skriver:

  Allt beror på hur förtjusta de är i gröt. Somliga tröttnar efter en halv sådan portion och vill ha något annat, andra smäller glatt i sig två portioner och ytterligare andra får man muta med mosad banan eller något annat sött i för att få dem att överhuvudtaget överväga skeden.

  Only one way to go: prova dig fram.

 4. Drottningen skriver:

  Morrica: Åh, vår gosse gillar verkligen gröt. (och om du frågar mig så är gröten förvånansvärt söt redan)

 5. Full bokhylla skriver:

  Min son får knappt i sig det, medan hans kompis brukar börja gråta när gröten är slut och således få en ny portion. Verkar ditt barn inte mätt så ge mer, och tvärtom! Jag har nojat en del över mat, för min pojke äter helst bara två-tre skedar av vad det än är, men jag har märkt att han reglerar det där ganska bra själv! Äter han lite av något så äter han mycket vid ett annat tillfälle..

 6. msn00b skriver:

  Fortsätter gröten att svälla om du låter den stå framme? Dvs expanderar den i magen? Hur ofta äter han på ett ungefär, dvs hur mycket ligger redan i magen? Hjärnan tar väl ungefär 20-25 minuter på sig att registrera om vi är mätta eller inte så kanske ge honom en portion, vänta 20 minuter och se om han fortfarande är hungrig? Alltså det är ju skitsvårt, vi vuxna är ju också olika ang hur mycket vi äter beroende på hur snabb förbränning vi har etc så det kanske är lättast att vända på frågan, går han upp i vikt som han ska?

  Lycka till och hoppas du finner svar

 7. Drottningen skriver:

  Ni är så söta allihop… alltså, jag är inte orolig. Alls. Jag är bara fascinerad över att en portion är lika stor till en sexmånaders som till en ettåring. En sån portion räcker ingenstans här, och har inte gjort de senaste två månaderna iaf.

  Vi brukar inte mäta alls, utan häller upp lagom med vatten och blandar tills vi har gröt, igår mätte jag dock upp 1 dl för att jämföra och.. ja.. nej.. inte så lika våra portioner. Iofs så dricker han ingen välling, men ändå.

 8. mcsarcne skriver:

  Jag har ju en pojk som är rätt matglad.
  Han skottar friskt på med gröten, och går det för långsamt hjälper han till med händerna också.
  Jag gissar att en normal portion till honom är 1½ dl vatten om jag gör sån där snabbgröt. Märkligt nog verkar havregrynsgröt mätta bättre?
  Antagligen för att grynen är grövre då?

 9. Petra skriver:

  Här går det oftast åt ungefär 1½ dl vatten (och så x antal matskedar grötpulver då) för att mätta sonen (15 månader gammal). Lite kul att läsa här ovanför hur mycket andra barn äter. Jag har aldrig direkt funderat på det tidigare. 🙂

 10. Camilla skriver:

  Barnen äter tills dom är mätta = ) Bra tummregel =0P
  Själv gjorde jag gröten åt mina pojkar på fellingen.

  Ha en underbar helg!

  Kram C

 11. fabella skriver:

  hej!
  min unge har aldrig ätit så mycket som en hel portion gröt; varken då hon var bebis eller ”stor”. 🙂 hon äter ca 1,5 dl ”riktig mat” idag, 4 år gammal. hon äter dock välling, både morgon och kväll.
  /az

 12. Emma skriver:

  Det räckte gott och väl nästan till ettårsdagen då hon åt ungefär samma mängd gröt jämt. Då hände något plötsligt. Ibland räcker några skedar gröt och sedan är det bra. Ibland är det en vrålhungrig liten tjej som kräver en betydligt större portion och gärna lite smörgås med. Väldigt olika beroende på hur hungrig hon är. Ger inte heller välling då jag fortfarande ammar som komplement till mat och gröten morgon o kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.