Barnträning

Jag inbillar mig åtminstone att det här med att ha katter kan vara en bra träning för om man hamnar i den sitsen att man har en lite människobebis att ta hand om.

I morse t ex, så gick en av katterna på lådan, krafsade frenetiskt och gjorde det katter gör på lådan för att sen hoppa ur och gnida häcken mot badrumsgolvet. Det visade sig att det var en eftersläntrande hemlis kvar efter henne. Bara att städa upp alltså.

En stund senare krafsar samma katt frenetiskt i hallen utan synlig orsak, varpå jag frågar vad hon gör. Då kastar hon sig in i kattlådan igen och klämmer ur sig lite till under stort besvär tydligen. Sen rusar hon runt i lägenheten skrikande för att ibland stanna och krafsa hysteriskt igen.

Jag fångar in kattfan eftersom jag misstänker att hon har ont i magen och att det är en förstoppning som håller på att ta ut sin rätt. Hon vill inte alls vara med utan sprattlar som om jag skulle sticka henne med en nål eller så. Med milt våld lägger jag henne på rygg i mitt knä och masserar magen i tarmarnas riktning för att sen gå in i badrummet med den sprattlande och taggiga katten, rensar lådorna på hemlisar varpå katten skuttar ner och klämmer ur sig igen.

Märkligt vad det får plats i en katt egentligen.

Efter denna pärs verkar hon dock nöjd och spinner och bräker som hon brukar och vi går ut och röker. Det vill säga, jag röker och hon följer med. Efter någon minut tittar hon på mig lite förvånat sådär, hulkar ett par gånger och kräks för att sen börja tokjama, för då ska hon in minsann.

Letar reda på en servett i jackfickan och plockar upp äckelhögen för att sen gå in. Kattfan rusar in i förtid och in i kattlådan, för nu ska hon pinka minsann.

Jag tror musten gick ur henne sen, för jag såg inte röken av henne förrän jag slog igång dammsugaren och hon sladdade förbi mig och nu är hon försvunnen igen.

Lägg till de andra katterna som inte alls tänker hoppa ner från bordet fastän vi inte har några katter på bordet (men jama uppkäftigt, det kan man göra. Såna katter har vi) och deras vanliga bataljer sins emellan.

Det är nog bara ammningen jag behöver träna på sen, resten kan jag ju redan. Eller ja, jag måste ju träna på att bli på smällen också förstås.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.