Nya rön – natur bra i små doser

Jag vet inte om det är folk som jobbar på Aftonbladet som är sällsynt dumma i huvudet, eller om det är så att människor överlag är det även om jag har mina misstankar. Hur som helst så skräller Aftonbladet till idag med en artikel där de berättar att naturkosmetik innehåller kemikalier!

Vem hade kunnat ana detta?

Det finns dessutom saker i naturkosmetika som kan orsaka hudproblem. Vem ska ta ansvar för det här nu då?

Som tur är så har de hittat en docent i experimentell dermatologi som kan förklara att naturen är inte helt onödig och jättehemsk trots allt, för det finns en del bra saker i naturen. Som vitaminer. (som inte framställs syntetiskt?)

Alltså kan vi trots att den första tanken är att asfaltera alltihop behålla en liten del natur, stor som en fotbollsplan eller så. Det känns skönt tycker jag.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 svar på Nya rön – natur bra i små doser

 1. Morrica skriver:

  *phew* skönt att ha fått det utrett! Särskilt med tanke på vad en annan trevlig bloggare skrev om apropå det med asfaltering.

 2. WysiWyg skriver:

  Jag tycker alltid det är lika roligt med folk som tror att bara för att något är ”naturligt” så är det automatiskt ”hälsosamt”.

  Som jag brukar säga; ”det finns ett bra skäl till varför vi började hitta på egna lösningar”. 😉

 3. Drottningen skriver:

  WysiWyg: Det största skälet är att det är billigare gissar jag 😉

 4. Linda skriver:

  Hehehehe, påminner mig om en debatt på jobbet (avd. Snillen spekulerar)
  om naturgodis… Naturligt är nyttigt, och det är ju säkert nyttigare än säg, sega råttor, men det är fortfarande till stor del frukt inlindat i choklad. Got förvisso, men knappast något man ska glufsa i sig om man gör det för att midjan ska hållas under tukt och förmaning.

 5. Nynaeve skriver:

  Arsenik är vansinnigt naturligt. Men ingenting jag skulle vilja äta.

 6. Darling skriver:

  ”Jag vet inte om det är folk som jobbar på Aftonbladet som är sällsynt dumma i huvudet”.

  Jag tar inte åt mig eftersom jag inte jobbar på Aftonbladet, utan enbart har dem som köpare. Det är jag som är upphovskvinnan till artikeln, by the way.
  Att naturkosmetika innehåller kemikalier är ju lika självklart som att vi människor innehåller det (fråga vilken kemist som helst). Lustigt nog verkar många naturtillverkare tro just detta, och marknadsför med termer som ”innehåller inga kemikalier”. Skulle vilja säga att dem är dem som är sällsynt dumma 🙂

  Vem som tar ansvar för att vissa naturliga ingredienser är irriterande för huden får väl bli, tja, naturen kanske. Lite konstig fråga där. Jag tycker vi lägger ansvaret på tillverkaren istället, som inte upplyser om sådana saker utan enbart propagerar för hur fantastiskt rent och bra det är bara för att det ligger i händerna på moder jord. Hur många giftiga substanser finns det inte ute i naturen, hur många rent av dödliga finns det inte? Men det är inte relevant i frågan, för ansvarsfulla tillverkare gör inte kosmetika av dödligt giftiga råvaror, det finns tack och lov en lag för det. Vi får helt enkelt lita på att vår tillverkare följer den.

  Vem har förresten sagt något om att naturen är jättehemsk? Känns som om du misstolkat en aning, vilket är fullt förståeligt när man drabbas av ivrig ilska. Jag föreslår att du riktar din ilska mot de naturtillverkare istället som vet allt detta men kniper käft.

  Bakom artikeln ligger seminarium och kongresser där representanter från naturliga organisationer själva har konstaterat allt det som jag nämnde i artikeln. I publiken satt också ett flertal naturtillverkare och höll med. Lite creepy! Från början hade jag fler intervjupersoner och experter att citera, att det blev just Marie Lodén har att göra med att Aftonbladets teckenantal i det här fallet enbart tillät citat från en person – och Marie kunde effektivast summera alltihop.

 7. Drottningen skriver:

  Darling: Ja, för jag var fullständigt allvarlig när jag skrev posten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.