Piraterna intar piratbukten

Jag är inte särskilt intresserad av fildelning, varken laglig eller olagligt. Om jag ska vara riktigt ärlig så vet jag inte ens hur man gör rent praktiskt. Däremot har jag ett intresse av att saker går rätt till, och jag ställer mig lite tveksam till hur rättegången mot The pirate bay sköttes och till själva anklagelserna i sig. Begick jag alldeles nyss en olaglig handling som länkade till The pirate bay?

Det går inte att komma ifrån att det var något lurt med rättegången och det är något lurt med att överklagandet inte tas upp förrän efter valet.

Jag kan inte de tekniska turerna runt piratbukten, men får lite samma känsla som när det gäller flashback på den tiden det begav sig. ”Vi gillar det inte och därför ska de bort från internet”. Den här gången har en tysk domstol tagit ett prelimenärt beslut som gjorde att internetleverantören kände sig tvungna att dra ur sladden. Om jag förstod det hela rätt så menar domstolen att leverantören är skyldig till att man kan hitta upphovsrättsskyddat material via the pirate bays hemsida, precis som Vägverket är skyldiga till alla rattfylleriolyckor som sker på våra gator varje år.

Efter ett par timmar var dock sidan uppe igen, det som hamnat på internet ligger kvar på internet och nu kan man leka på The pirate bay igen tack vare Piratpartiet. Partiet är nu internetleverantör åt The pirate bay. Däremot så finns inget nedladdningsbart material på Piratpartiets server, utan om jag har begripit det rätt så är det hemsidan och själva sökmotorn det gäller.

Det går helt i enighet med Piratpartiets linje vad gäller spridande av kunskap och kultur. Man kan rentav vara lite lustig som jag var i rubriken och säger att piraterna intar piratbukten.

Däremot så tycker jag att det är lite beklämmande att det blir en större nyhet än att SÄPO konsekvent brutit mot svensk lag i många, många år. Och nej, det hjälper inte att sparka ett par chefer och slå dem på fingrarna eftersom det är fel på själva systemet.

Andra bloggar om: , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Piraterna intar piratbukten

 1. Pingback: Anna Troberg » Piratpartiet är en demokrativerkstad

 2. msn00b skriver:

  Sedan är det ju den lilla teeny weeny detaljen att TPB är och förblir en sökmotor, inget annat. Torrentz som är sökbara via TBP är precis lika sökbara via Google. Men si det verkar folk ha lite svårt att begripa, det är ju så mycket lättare att ge sig på tre nördar än att ge sig på megacorps.

 3. msn00b skriver:

  oh lord, jag stavade just torrents med z, jag lovar jag lider inte av tonårskomplex, jag slant på tangentbordet.

 4. Drottningen skriver:

  msn00b: Nu skäms du va?

 5. Pingback: Tankar om att ge TPB bandbredd | Rick Falkvinge (PP)

 6. Pingback: Piratpartiet, Pirate bay och bloggosfärens tendens till likriktning – Mab

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.