Bortkastad?

Jag är inne på min nionde förkylda dag nu och även om jag inte är jättesjuk längre så tar det på krafterna när man samtidigt ska jaga efter en nästanettåring. Konstigt nog så verkar nästanettåringar inte klappa ihop i första taget när de blir förkylda utan de slår över åt andra hållet. Om någon nu undrade varför jag inte skriver alltså.

Det har ju hänt en del under de här dagarna, men det jag själv tycker är bland det viktigaste att lyfta fram till människorna utanför piratrörelsen är vad partiet har gjort i Bryssel det senaste året. HAX har gjort en sammanställning som är värd att spridas. (så då gör jag det)

Telekompaketet: Christian Engström satt med i parlamentets förhandlingsdelegation. Vi lyckades efter många och långa förhandlingar få igenom så långt gående rättssäkerhetsgarantier som var lagligt möjligt ? i de fall EU-länder kommer på den korkade idén att stänga av fildelare (eller andra) från internet.

Stockholmsprogrammet: Parlamentets resolution var visserligen bara ett slags recension av ministerrådets och kommissionens planer. Men vi var med och drev igenom skrivningar om att grundläggande medborgerliga fri- och rättigheter alltid måste vara det överordnade värdet, när det gäller EU:s säkerhetsarbete.

SWIFT: Vi var med och stoppade EU:s överföring av europeiska bankdata i bulk till USA:s terroristjägare. Kommissionen måste nu återkomma med ett nytt förslag till avtal, som inte kränker oskyldiga människors integritet.

ACTA: Pirate MEP Christian Engström var med och utformade den resolution som till slut fick stöd av nästan hela Europaparlamentet. Den kräver öppenhet och insyn i ACTA-förhandlingarna. Och den kräver att ACTA-avtalet bara skall handla om varuförfalskning, inte fildelning.

Upphovsrätten: Detta är ett ständigt pågående arbete. Christian Engström sitter med i parlamentets arbetsgrupp om copyright. Han har fortlöpande kontakter med kommissionen i dessa frågor. Och han hugger på allt som dyker upp på området, nu senast Gallo-rapporten.

Internets frihet: Just nu pågår kampen mot EU-kommissionär Malmströms interetcensur. Och för att stoppa written declaration no 29, som kräver att datalagringsdirektivet skall utökas till att även omfatta alla medborgares alla sökningar på Google och andra sökmotorer.

Datalagringsdirektivet: Vi bedriver ständigt krypskytte mot datalagringsdirektivet, för att Sverige skall slippa införa teledatalagringen. Senast i förra veckan, i ett samarbete med Lena Ek (c), för att på ett tydligare sätt få in Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna i diskussionen kring direktivet.

Jag tycker inte att min röst är särskilt bortkastad faktiskt. I själva verket är jag ganska nöjd.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Bortkastad?

 1. Amanda skriver:

  Jag har i alla fall undrat varför du inte skrivit. Blev nästan orolig att någonting dåligt hänt.

 2. Drottningen skriver:

  Jag blir nästan rörd nu. Det är lite som när folk skriver ”folk har mailat och frågat varför jag inte skriver”, och jag har alltid undrat vad för fantastiska människor som får en massa såna mail, för det är aldrig nån som mailar och frågar efter mig ju.

 3. Amanda skriver:

  Haha, det skulle jag inte våga! Du är så cool att kommentera på bloggen är så långt jag vågar sträcka mig. 😛

 4. Drottningen skriver:

  och jag som är så sjukt ocool

 5. Pingback: Finns Piratpartiet? | Sagor från livbåten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *