Men skulle man inte kunna….?

Nej, men det verkar som om det kanske är lika bra att må precis sådär lagom dåligt så att man inte orkar bry sig eller ens hetsa upp sig vid köksbordet med tanke på såna jävla dumheter som vräks ut.

Dagens hittills dummaste utspel står justitieministern för, hon som tidigare tyckte att man kunde skicka gredelina (eller ja.. någon annan stark färg gick också bra) kuvert hem till misstänkta sexköpare. Nu tycker hon att man inte ska belasta rättssystemet i onödan, så om du anklagas för ett brott och erkänner det, så kan väl polisen bara dela ut straffet så är det klart sen? Oskyldig tills motsatsen bevisats och sådär är inte så noga, huvudsaken är att man är ”överens”.

Om man till exempel har ett ärende, det kan handla om att nån har kört onykter eller nåt, alla är överens om vad som har hänt, man erkänner och så vidare, men det är inte bara böter det är frågan om utan det är kanske så allvarligt att man behöver pröva det, måste man verkligen dra in domstolen här eller kan man tänka sig att åklagaren kan fatta ett beslut och att man får en påföljd den vägen?

Jag vet inte hur det är med er andra, men jag känner mig skyldig till något så fort jag ser en polis. På riktigt alltså. Det finns ingen vettig anledning till känslan, men jag vet på något sätt att jag måste ha brutit mot någon för mig okänd lag och nu åker jag i fängelse, så hur jag skulle reagera om jag verkligen blev anklagad för något kan man ju bara spekulera i.

Kan vi inte samtidigt se till att våra poliser jobbar på ackord och får betalt per löst brott eller något liknande och så kanske vi kan ha en tvserie där man får följa polisernas arbete och i slutet så kan publiken få rösta ut någon polis som får sparken? Mitt förslag är vidare att underlåtenhet att betala tvlicensen straffas med fängelse i fortsättningen. Tänk vad spännande att få se poliserna smyga in på grannens bakgård och att kunna föllja det i direktsändning! Och sen kan domsluten tryckas upp på säg rosa papper som man kan spara i ett album eller så? Dekorera med lite pappersblommor kanske?

Blir man inte som hemskt trött av sånt här? Lite matt och rentav kanske lite håglös?

Om nu rättssystemet dignar under en massa skitsaker så kanske en översyn av lagarna är på sin plats och kanske göra något så galet som att utöka rättsapparaten? Det kanske är så att vi behöver fler människor som utreder brott, som sitter i domstolarna och som gör något och inte fler papper att sortera och fler kameror som är trasiga när brott begås.

Det tål att sägas att även om vår justitieminister verkar vara lite väl kreativ ibland så tvivlar jag inte ett ögonblick på att det andra blocket (med hon som ser lite opålitlig ut och som inte alls bara köpte choklad för andras pengar, en chokladkaka hade ju inte varit något att bråka om) jublar över just såna här beslut som gör medborgarna ännu tystare. Man vill ju inte bli störd av medborgare när man sköter sitt jobb, det måste vi ju förstå.

Jag som omsorgsanställd drar genast paralleller till omsorgen där man hela tiden drar ner på personal, matkostnader, omsorgskostnader samtidigt som man ökar trycket på personalen. I slutändan som är det individen som lider och gamla/sjuka blir vanvårdade och undernärda och när det kommer fram så uschar politiker och ser förfärade ut för att sen införa en lag om att man måste anmäla missförhållanden. Anmälningar som ingen riktigt vet vart de ska ta vägen eller vad som ska hända med dem. Ökade krav på dokumentation som ingen läser, men man måste ändå skriva upp att just idag ville inte Asta ha middag och det är viktigare än att ta reda på varför Asta inte ville ha maten.

Det är inte vård, skola och omsorg som är de viktigaste frågorna i valrörelsen även om både Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin vill att du ska tro det.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Men skulle man inte kunna….?

 1. Pingback: Anna Troberg » Tant Gredelin gör det igen…

 2. Pingback: Enligt Min Humla » Tant Gredelin på nya äventyr

 3. Linda skriver:

  Nu kanske jag är naiv och rentav lite dum, men är inte rättsväsendet något man ska utnyttja så fort något känns minsta kymigt, så att man kan få en rättvis rättegång och polisen inte ska bli tvingade att på stående fot ta juridiska beslut, som sen kan tänkas vara felaktiga.

  Ungefär som man hellre ska uppsöka läkare när man är sjuk, än att googla lite på symptomen och gå och lägga sig.

 4. Drottningen skriver:

  Linda: Besvärar du läkarkåren när du är sjuk? Inte undra på att vi måste spara så mycket i landstingen när alla sjuklingar kommer dit och kostar pengar.

 5. Nynaeve skriver:

  Hade det inte varit lite bättre om man haft en justitieminister som åtminstone hade utbildning i juridik?

 6. Drottningen skriver:

  Nyn: Man skulle kunna tycka att det rentav borde vara ett krav?

 7. Linda skriver:

  Jag vet. Förlåt. Jag är en dålig medborgare.

 8. Cecilia skriver:

  That’s it, hon är pantad/olämplig. Jag orkar inte dra någon annan slutsats längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *