Känns det verkligen bra?

Som så många andra redan påtalat så är det idag två år sen FRA-lagen röstades igenom samtidigt som svenska folket tittade på fotboll. Precis som Anna Troberg har jag ägnat en stund åt att läsa igenom gamla blogginlägg från det som var dåoch känslan som tränger sig igenom trots fotboll (igen!) och bröllop är vanmakt.

Mycket av det vi upplevde då var vackert, men resultatet är så satans fult att inte ens en mor kan hitta förmildrande omständigheter och sen dess har det bara fortsatt. Det räckte inte med FRA-lagen, det senaste är Smile 29 som säger att alla dina sökningar på internet också ska sparas. För att skydda baaaarnen mot pedofiler som vill söka på google efter dina badbilder på sonen och runka till. Men ser ni inte hur dumt det är?

Vet du om att all din kommunikation kan avlyssnas eller ska avlyssnas och sparas av antingen staten eller EU och att de sen kan sälja/byta denna information med andra länder? Tänk om FRA-lagen funnits under Pinochets styre? Han hade nog varit beredd att kohandla en del för att leta reda på sina förrymda Chile. Du känner väl ingen trevlig iranier som flytt hit på grund av förföljelse i hemlandet eller vad det nu kan vara?

Tänk på det en stund. Känns det verkligen bra eller får du också en lite unken smak i munnen och en ack så liten klump i magen av obehag?

Andra bloggar om: , , , , ,

Däremot har jag fortfarande inte fått något svar på min jobbansökan.

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

10 svar på Känns det verkligen bra?

 1. Pingback: Enligt Min Humla » Det var inte jag, det var en polare

 2. Pingback: Daniel W: ”Ingen vodka för magen” | Sagor från livbåten

 3. Amanda skriver:

  Det känns definitivt unket.
  Jag är förvånad över att det redan gått två åt. Det känns så färskt.

 4. Pingback: 2 år med FRA « ConnyT funderar

 5. Pingback: Piratpartiet Nyhetsbrev: 18 Juni 2018 « Full Mental Straightjacket

 6. Eric skriver:

  Det känns definitivt helt fel. Har verkligen gett upp hoppet om Sverige och världen.

 7. Pingback: Ett litet steg för Jacob, ett stort steg för hans människovärde — Flickus flackus flum

 8. Pingback: När ska vi gå ur den här fascistdiktaturen? « Nemokrati

 9. Cecilia skriver:

  Vet du om att all din kommunikation kan avlyssnas eller ska avlyssnas och sparas av antingen staten eller EU och att de sen kan sälja/byta denna information med andra länder? Tänk om FRA-lagen funnits under Pinochets styre? Han hade nog varit beredd att kohandla en del för att leta reda på sina förrymda Chile. Du känner väl ingen trevlig iranier som flytt hit på grund av förföljelse i hemlandet eller vad det nu kan vara?

  Exakt, det som främst slår mot icke så köpstarka och rotade invandrare, bryr sig folk sällan om.

  Dessutom slinker nog folk som ringer mormor i Afghanistan/Ryssland, med i denna avlyssning av svenska FRA.

 10. Pingback: ohimmelsk dödsdag | Dexion Opinion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.