Ni saknade mig inte så mycket, men…

Det började när Josh skulle uppdatera databasen till sin blogg. Jag frågade hur det påverkade mig, men det skulle det inte. Alls. Själv vet jag ju sen tidigare att man aldrig någonsin uppdaterar saker som fungerar, för det slutar ofelbart med att de slutar att göra just det. Så även denna gång.

Först verkade det som att jag hade klarat mig, men när jag loggade in och skrev en snabbis (förra inlägget) så tyckte jag att det såg lite märkligt ut. Å, Ä och Ö hade bytts ut till små rutertecken istället. Lustigt nog så inträffade detta ungefär när Josh var klar med sin uppdatering.

Han skulle laga åt mig sa han.

En stund senare kom han och berättade att han hade haft sönder min blogg.

Jag har en gång tidigare blivit av med en massa sparat material, så man kunde ju tycka att jag borde ha lärt mig något och det kan man säga att jag har. Det lönar sig inte att bryta ihop.

För att göra en lång historia kort så fick han även hjälp att laga min blogg, men när den såg ut som den skulle igen så hände något väldigt spännande. Spännande på ett inte alls roligt sätt.När bloggen var fixad och jag försökte logga in så hade firefox tillsammans med windows bestämt att jag skriver mitt användarnamn med en gemen i början. Detta oavsett vad jag påstod. Försökte jag skriva en versal så ändrade programmen helt enkelt på detta, men resultatet att jag inte kunde logga in.

Om jag däremot bytte webläsare till google chrome så kunde jag logga in, men då klappade hla datorn ihop istället. Man kan säga att blogglusten mattades av lite. Lägg gärna till de här satans förkylningarna som har sett till att jag bokstavligen var sjuk hela juni. Nu börjar jag däremot misstänka att jag kommer att bli frisk.

Således har bloggeriet minst sagt legat i dvala. Resten av världen bryr sig ju inte om att min dator krånglar (jo, jag har en ny dator också, men det är en annan historia. Jag är tydligen osams med win7) eller att jag är sjuk, så det har funnits massor att skriva om, massor att läsa och ännu mer nyheter att bli förbannad över, men jag har helt enkelt inte pallat. Klickklick bort med det. Sen har jag fått dåligt samvete över allt jag borde skriva, men inte gör och med raska steg klivit rätt in i en ond cirkel.

Man måste inte skriva om allting hela tiden.

Man måste inte länka till andra som skriver om viktiga saker hela tiden.

Man kan hoppa av och komma tillbaka lite senare.

Men jag skriver ju ett blogginlägg nu, eller hur? Ja exakt, för jag har nämligen lagat vad det nu var som var trasigt, alldeles själv med en skrikande gosse i bakgrunden som inte tänker sova middag. Jag hittade något ställe där det stod vilka sidor man hade sparat lösenord och användarnamn till, så jag valde helt enkelt att ta bort bloggen ur den listan. Detta efter att jag tagit bort alla cookies och all historik, vilket passar mindre bra när man har minne som en dement guldfisk, men det får väl gå. När firefox inte längre kände till vare sig användarnamn eller lösen så borde det gå att logga in, inte sant?

Ahhhh! Men nej. Jag angav fel uppgifter hette det och nu började jag faktiskt misströsta lite, så i desperation skrev jag precis som det stod från början och plopp så var jag inne. Firefox har alltså sen 23 juni påstått att mina uppgifter är fel, ändrat tillbaka när jag har skrivit in något annat, för att när jag plockar bort bloggen ur nån jävla lista komma på att det var rätt från början?

Att jag ens gav mig in på att försöka styra upp det här nu beror på att jag bestämde mig för att det inte var så kul i den där onda cirkeln och klev ur i samma veva som jag började friskna till. Jag har i princip hoppat över en månads nyheter som ändå inte gör någon glad och ska försöka hitta tillbaka till lusten genom att skriva de där inläggen jag vill skriva och inte de jag tror att jag måste. Det kan vara så att jag behöver lite hjälp av en hög politiker som lämpligen tar lite sommarlov nu och badar i havet och sådär.

Andra bloggar om: , , ,

Tydligen så funkade det bara en gång, för nu är det likadant igen. Rimligen betyder det att jag ska vara förkyld en månad till också, så glöm att jag sa nåt och hejdårå.

Det här inlägget postades i personligt. Bokmärk permalänken.

10 svar på Ni saknade mig inte så mycket, men…

 1. Jessika skriver:

  Det är väl klart att du är saknad, gumman!!

  • Drottningen skriver:

   Nu gör den satans firefox sådär igen! Och taggarna är ju också trasiga.

   Jag säger det igen: man ska aldrig någonsin laga nånting som inte är trasigt! Helvete

 2. Morrica skriver:

  Det ska man definitivt inte, det blir sig inte likt igen. Skönt att se din röst igen trots krånglet.

 3. 之乎者也 skriver:

  Muahhhaha! 🙂

  Faktum är att Joshen installerade om hela bloggen till en mycket nyare version. Därmed är inställningarna kanske inte helt likadana.

  För taggarna skulle jag pröva att helt enkelt skriva i HTML-editorn istället för den visuella redigeraren.

  (Anledningen till att sylten havererade samtidigt med humlan beror på att de har gemensam databas, och humlans del av databasen var mosad.)

  • Drottningen skriver:

   Man kan säga att han inte hade en aning om vad han höll på med? 😉

   Jo, att det ser lite olika ut och sådär begriper jag ju, men inte varför mitt användarnamn och lösen inte duger i firefox. Saker som funkar kan man ju lära sig och vänja sig vid.

   Och det där med htmlgrejen visste jag, men just då kändes det som den ena jävla saken efter den andra och jag tiltade. Jag ska laga det nu =)

 4. Drottningen skriver:

  En sak som däremot är trasigt kom jag på nu när jag lagade, jag har inga rättigheter att komma åt preview. Ingen katastrof, men irriterande förstås.

  • Drottningen skriver:

   Ahhhhhh! Jag har lagat! Det var en knappjävel som var trasig, så jag gjorde en ny. I´m so smart. S M R T

 5. Pingback: Tweets that mention drottningsylt » Blog Archive » Ni saknade mig inte så mycket, men… -- Topsy.com

 6. msn00b skriver:

  Jag saknade dig.
  Så det så 🙂
  Men på tal om något helt annat; jag har fått för mig att du läser och att du därtill läser sci-fi och fantasy. Då jag skall iväg på semester om några veckor undrar jag om du har några bra tips? Och jo, jag vet i vanliga fall skriver man ”jag läser vanligtvis böcker som t ex:…” men jag är nyfiken på vad du rekommenderar utifrån vad du själv tycker om. I gengäld tipsar jag gärna om sådant som bor i mina bokhyllor om intresse finnes 🙂

 7. illika skriver:

  Heh, jag var inne och roade mig åt dina lustiga tecken massvis med gånger, men jag brukar inte skriva massa saknad och sånt, för dels kan det verka i motsatt riktning, dvs ge mer press och ångest och sånt, dels skriver jag inte så ofta ens i vanliga fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *