Tack, men nej tack

Det är många som är upprörda över Feministiskt initiativs initiativ (höhö) att elda upp 100 000 kronor, tydligen för att skapa debatt om löneskillnader. Problemet är ju bara att man nu eldar upp sig över idiotin i själva handlingen istället för att fokusera på problemet. Det är klart att FI nu får publicitet och man säger att all publicitet är bra publicitet, och det kanske stämmer vad gäller Paris Hilton, men det banar knappast väg för Gudrun Schyman in i riksdagen och det kommer inte att höja några löner heller.

Eftersom jag inte bara är kvinna, utan också deltidsanställd undersköterska så antar jag att Gudrun Schyman går mina ärenden. Tack, men nej tack. Kul är att hon i den här artikeln nogsamt betonar att pengarna inte kommer från den hög med pengar som partiet fått av Benny Andersson. Precis så brukar man motivera renovering av fikarum för chefer samtidigt som man drar in på mat/personal/förbrukningsartiklar inom vård/omsorg. ”Det är ett annat konto”. Kul som sagt, men inte på ett bra sätt.

Dra några djupa andetag nu och läs vad Nima skriver om det hela.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

17 svar på Tack, men nej tack

 1. Jessika skriver:

  Som nima skriver, några tusen av de där pengarna skulle kunna ge mig en rejäl ekonomisk lindring. Nu eldade dom upp dom på en grill istället. Vettigt liksom. Om jag hade tänkt rösta på Fi så skulle jag ha gett upp nu och sett mig efter nåt annat.

 2. Pingback: Tweets that mention drottningsylt » Blog Archive » Tack, men nej tack -- Topsy.com

 3. Drottningen skriver:

  jaa.. de får ju förstås göra vad de vill med sina pengar, men som valkampanj var det kanske inte helt lyckat 😉

 4. Jessika skriver:

  Visst får de göra precis som de vill men om man vill profilera sig som ett alternativ för lågavlönade kvinnor så ska man kanske inte bränna 100 000 kr. Rätt stort misstag m a o. de behöver en annan pr-byrå.

 5. HumanLabRat skriver:

  Visst kunde man ana att Gudrun Schyman var mediakåt, men nu har hon väl ändå gått för långt! Dom pengarna hade kunnat betala vård och behandling för många av oss som inte får någon eftersom vi är levande sparpaket! Annars kunde de givit mat till fattiga barn i Sverige eller hungrande människor i Afrika! Idioti!!!

 6. FiMalmö skriver:

  ”Vi är inte en välgörenhetsorganisation. Vi är ett politiskt parti. Vi arbetar för förändring av verkligheten. Förändring av den verklighet som fortfarande systematiskt diskriminerar kvinnor genom att ge lön efter kön, istället för utbildning, arbete och kunskaper. Det är den frågan som vi vill lyfta på det här sättet.” Så sade Schyman på manifestationen.

  De brända pengarna kan komma att minska lönediskrimineringen pga kön, eftersom frågan nu kommer upp på agendan. Ett ganska litet pris att betala sett till vad det kan resultera i om ni frågar oss.

 7. Drottningen skriver:

  FiMalmö: Men allvarligt talat, har inte frågan varit uppe på agendan ganska många gånger? Det är inte så att det är ett scoop om man säger så.

 8. Pingback: En annan sanning om löneskillnaderna « No size fits all

 9. BigJT skriver:

  Nej Gurdrun, du imponerar inte! Att påstå att man föresträder de förtrampade och underbetalda kvinnorna genom att bränna upp pengar är lika smart som att påstå att man är för demokrati genom att skjuta regeringen, göra statskupp och utse sig själv till rikets allsmäktige ledare. Detr rimmar illa liksom. Gudrun kunde precis lika gärna staplat pengarna på hög för att illustrera mängden pengar eller om de nu ”brann” i fickan, kopierat deras ena sida och sedan bränt kopiorna. FI kunde sedan deklarerat att de instiftar t.ex. något pris till några som på ett konkret sätt verkar för deras sak. Priset kunde sedan delas ut kanske tio gånger och därmed skulle Gudrun och FI fått minst 10 tillfällen att få frågan upp till ytan. Nu har man i stället spottat sina potentiella väljare i ansiket genom att visa förakt för deras dåliga ekonomi. Som sagt, FY FI!

 10. WysiWyg skriver:

  Undrar hur mycket godis de hade kunnat köpa för de pengarna. Med någon passande pedagogisk utformning, så folk gick dit för gratis godis men fick sig en tankeställare samtidigt.

  Fast det förstås, de driver en paradfråga som redan stöts och blöts i vad känns som evigheter, så jag antar att de måste dölja det faktum att alla redan vet om problemet och det faktum att de, så vitt jag vet iaf, än så länge inte presenterat någon ny lösning på det.

 11. Amanda skriver:

  Rätta mig om jag har fel, men jag är ganska säker på att det är olagligt att förstöra pengar.

 12. Amanda skriver:

  Edit: Redan rättad av Riksbankens presstjänst. Konstigt, jag som alltid fått höra annorlunda…

 13. WysiWyg skriver:

  Det är olagligt i USA. Det är iaf därför jag fått för mig att det är olagligt i Sverige.

 14. HumanLabRat skriver:

  Synd att det inte var olagligt, då hade vi i alla fall kunnat anmäla! Men å andra sidan så är ju en anmälan bara en pappershög som går genom byråkratins malar för att sluta i papperskorgen! Sedan kallar man den orörda pappershögens gång mellan några pärmar för utredning!

  Visst är det ett stort problem med könsskillnaderna. Men jag skulle tro att klass-skillnaderna är ett betydligt större problem och den riktiga boven i dramat. Utan klass, kast eller vad man nu vill kalla det så hade könsskillnaderna med största sannolikhet också suddats ut!

  Fi är ingen välgörenhetsorganisation! Vilket j-la argument!

 15. Linda skriver:

  Hahaha, tur att inte tpr SIDA kör med samma argumentation!
  ”Varje minut dör ett barn pga brist på rent vatten. Nu i en timme har vi 60 ungar som vi ska förgifta med smutsigt vatten för att belysa problemet.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *