Effektiva posten

Nu förstår jag inte igen.

Jag blev uppringd av min kollega när jag precis slagit upp ögonen. Hon var i vanlig ordning som ett surrande bi, just idag behövde hon någon som intygade att hon var hon när hon skulle hämta ut sitt körkort.

Hon föreslog till en börjanför dem att de kunde ju öppna hennes brev med körkortet och där se att hon var hon, men se, det går inte. ”Vi får inte öppna andras post”

Okej, det är där hon, förmodligen efter ett smärre utbrott ringer mig, berättar att hon står utanför posten och har för avsikt att hämta upp mig.

Jag klär på mig och haltar ut, fortfarande halvsovande och visar upp mitt pass för posttanten och sen får jag skriva upp vad jag heter och vars jag bor på den där avin. Gott så. Nu ska hon få sitt körkort och slipper köra omkring som någon smärre biltjuv.

Tanten i fråga letar reda på brevet, som är av den typen FK skickar ut när de bestämt något. (med perforeringar runt om alltså) Hon jämför noga med avin för att sen långsamt riva av perforeringarna, sida för sida för att sen nogsamt studera körkortet, sen min kollega, skriva ner körkortsnumret på avin för att sen lämna hon ut körkortet.

Jag stod mest och gapade. Alltså, hon får inte öppna andras post, men när jag berättar (om än halvsovande och eftersom min adress är nära posten så slog det mig att donnan antagligen tror att min kollega dragit en repa med bilen och plockat upp första bästa dåre i området) att min kollega är den hon påstår, får hon öppna? Eller ska öppna tydligen eftersom hon behövde numret.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Effektiva posten

 1. Ironical Clan skriver:

  Jag funderar på om det ändå egentligen är en extra säkerhetskoll, det där att någon ska intyga hennes identitet? Hon kan ju ha fått tag på någon annans personbevis eller nåt, och ordnat ett körkort i dennes namn med sitt eget foto eller nåt. Då hjälper det ju inte att posttanten kollar körkortet (som då vore falskt iaf), utan kollar körkortet mot personen mot intygande. Bara en teori…

 2. La Reina skriver:

  Vi diskuterade det där på jobbet och nu är det ju så att avin skickas ju hem till adressen på personbeviset så då måste man ha en polare på posten som kan sno avin, sen kan iofs samma polare (jag, om jag jobbade på posten då) intyga att hon är hon.
  Hur som helst så blev jag störd i mina rutiner, så hela natten blev förstörd och seg. Jävla post!

 3. Ironical Clan skriver:

  Ja, eller så tillhör personbeviset helt enkelt någon vars lägenhet man har tillgång till ändå (släkt, vänner etc.)och därmed kan komma över avin hos. Bra extra koll men idioter på posten kan vi nog enas om ändå, för det är roligare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *