Jag lånar Opassandes hockeyhjälm…

Hos Opassande läser jag lite i förbigående där hon undrar om man kan vara emot prostitution samtidigt som man tycker att sexköpslagen är dålig och från min kommentar som jag lämnade där spann min hjärna vidare och landade i något som jag länge har fått en lite unken känsla av.

Under våren ställdes en 29-årig man inför rätta för våldtäkt mot barn som han sedan dömdes till fyra år fängelse för. Spontant så mår man illa bara av att läsa det. Han har alltså våldtagit barn, och detta flera gånger. Länstidningen i Södertälje hade mer eller mindre en följetong om ”nätpedofilen” och det fanns ingen hejd på avskyn bland kommentatorerna på hemsidan.

Han har i utbyte mot sprit, cigg och pengar fått unga tjejer att utföra diverse sexuella tjänster åt honom och har fått kontakt med dem via internet. När man gjort upp ”affären” så har tjejerna tagit sig till Järna där de blivit upplockade och man har bytt grejer med varandra.

Om jag har fattat det rätt har det inte förekommit några hot och vid åtminstone ett tillfälle har tjejen dragit sig ur och åkt hem. Då utan sprit/cigg/pengar kan man tänka.

”Hur kan man..” ”Kastrera fanskapet..” och så vidare. Jag läste faktiskt på bekantas bekantas facebooksidor om människor som var förfärade över att ett sånt missfoster kunde bo i Järna över huvud taget. Det finns ingen som helst nyansering utan bara avsky.

För det första; en pedofil går igång på prepubertala kroppar och inte tonåringar.

För det andra; tonåringar knullar. Jo, även 13-åringar. Jag gjorde inte det, men jag har alltid haft en liten puritan boendes inom mig, men även när jag var tretton så hade jag kompisar som knullade. Oftast knullade de med killar som var ett par år äldre eftersom de jämnåriga fortfarande lekte krig i skogen på rasterna.

Det som ger mig en lite unken känsla i det här är att flickorna inte har något som helst ansvar i det här utan är bara offer. 29-åringen har kastat ur sig lockbeten i form av löften om snabba pengar/sprit/cigg, men tjejerna har också aktivt svarar på hans mail, frågat vad de ska göra, tagit sig till Järna och som sagt, när någon backat så har han accepterat det.

En tjej berättar att hon behövde dricka och pengar. Jag vet att jag är jävligt sur nu, men nej, du behövde inte dricka. Ville ha dricka ja. Behövde, inte så mycket.

Det må så vara att han borde ha vetat bättre och inte försökt ”köpa” sig lammkött, men att de här tjejerna skulle vara några oskyldiga duvungar som trasslat in sig i spindelns nät tror jag inte. Jag tror att de visste precis vad de gjorde, att de åkte till Järna för att runka av en äcklig gubbe och på så sätt få dricka och cigg till helgen och dessutom kunna köpa den där coola klänningen de såg i valfri modeblogg.

Jag säger inte att det är så, och jag menar inte att han är oskyldigt dömd heller, utan det jag menar är att vi gör oss alla en otjänst genom att se unga tjejer som väna och oskyldiga offer hela tiden. Däremot ska man förstås komma ihåg att de inte är vuxna och att deras konsekvenshantering inte är helt utvecklad, men frågan är om de skulle må så dåligt om inte vi vuxna förfärades och talade om för dem att de blivit utnyttjade och våldtagna?

Lite som den där sjuåringen på Turingeskolan som blev sextrakasserad. Hon hade ingen aning om hur kränkt hon blev innan hennes mamma talade om det för henne.

Och som ni märker hade det här inlägget egentligen ingenting med Opassandes post att göra, men det var där jag hittade tråden till ett inlägg som legat och skvalpat länge nu.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 svar på Jag lånar Opassandes hockeyhjälm…

 1. Robert Wictorzon skriver:

  Kan inte annat än hålla med.

 2. emma skriver:

  Jag ber om ursäkt för skicket, hjälmen var i… 😉 Bra skrivet för övrigt.

 3. Carla skriver:

  ”Oftast knullade de med killar som var ett par år äldre eftersom de jämnåriga fortfarande lekte krig i skogen på rasterna.”

  Haha, spot on!

 4. Amanda skriver:

  Så på spiken.

 5. Älvan skriver:

  Det är ju ingen idé att skälla på någon som har rätt heller!

 6. Linda skriver:

  Jag vet, jag vet, det är helt OT, men det är lite knas att själv vara 29 och inse att folk som är lika gamla som jag räknas som gamla gubbar.
  Det gör mig till en kärring, vilket jag iofs alltid varit, men nu… Nu kan jag ju vara det fullt ut. Tack nätpedofilen, nu är jag ute ur garderoben, korsordslösning, mentholhalstabletter och ”din mamma jobbar inte här”- skyltar, nu ska här inte smygas längre, STOLT ska jag räta på nacken och öppet förfasas över att fjortonåriga flickor har på sig muskorta kjolar mitt i vintern. Ni får ju UVI, för böfelen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *