Kommentarer

Jag kan inte låta bli att klippa ut lite kommentarer från slaskonbladet (http://tycktill.aftonbladet.se/thread.jspa?threadID=1188#start) angående kalsongvisarförbudet, som tydligen blev upphävt igen medan jag sov. Vad bra att skolan stod på sig och visade vilka som är vuxna och vilka som är barn förresten. Har man missat att barn och ungdomar behöver regler? Att de faktiskt inte vet bäst själva fastän de tror det? Jag visste också allt när jag var 17, fattas bara annat. För varje år som går så lär jag mig att jag egentligen inte vet så jävla mycket.

Hur som helst, kommentarer var det.

ARG UNGDOM !

Det ända ni vuxna gör är att stoppa oss ungdomar, vi får inte vara som vi är, vi får inte klä oss som vi vill, vi får inte ha keps i skolan, men muslimer får bära SLÖJJA! VAD ÄR DET FÖR JÄVLA SÄRBEHANDLING?!?!
Rätt ska vara rätt? Och det är de tamefaneme inte!

Herregud.

Herregud, ni äldre borde sluta dömma oss yngre. Alla människor ska kunna bli tagna på allvar, trots klädsel, eftersom det är inte där det intellektuella sitter. Vad fan har klädstil med förnuft att göra?

men ge er nu

men ge er nu… så klart att man ska kunna klä sig hur man vill. VIsst det kan finas några som man kan säga till. Men att inte ha keps på sig på biblan kan ju vara lite dumt. Men att ha inte kuna komma in på på grund av att man har kalsonger som syns det är ju lite små cp..

Nu e man förbannad

Ni idiotkommunioster ska fan inte tro att ni kan bestämma över oss tonåringar! Blir dt lag på sklluniform kommer fan inte jag använda det! Tills vidare kommer fan mina byxor vara vi fötterna bara för att jävlas! LÅT OSS VARA OCH KONCENTRERA ER PÅ SKOLAN OCH INTE OSS!

Överdrivet..

Varför ska en skola ändra på en livsstil? Folk som klär sig i pösiga kläder, har ju det som livsstil. Det är ju helt sjukt att de ska stoppa de ifrån att gå in i biblioteket, om de inte byter klädstil. Skolan eller biblioteket är en dålig förebild i detta fall. Tänk lite på oss ungdomar!

Usch!!!

Hur fan ska skolan kunna bry sig om hur eleverna ska klä sig…..vill dom ha elever som ska till skolan, så ska väl inte dom bry sig hur eleverna ska klä sig…..Usch usch fy…..skam för Sverige

Jag orkade bara läsa två sidor med kommentarer och de jag har klippt ut gissar jag kommer från ungdomar. Vill ni läsa fler så får ni väl klicka på länken eller så. Det intressanta med det hela är att de tydligen med näbbar och klor ska försvara sin rätt att flasha underkläderna, vilket är beundransvärt i sig. Man ska slåss för det man tror på, man ska ifrågasätta och inte nöja sig med ”det är så”. Gott så.

Men för att man ska kunna ta någon på allvar så måste denne någon för det första kunna uttrycka sig och för det andra kunna argumentera för sin sak. Att argumentera är inte att skrika eller att använda mindre smickrande tillmälen. Förutom bristerna i de här sakerna i inläggen som jag hittade (men visst är det ett som åtminstone är rättstavat?) så verkar det genomgående missas ett par små små detaljer.

Det är ingen som har förbjudit dessa stjärnor att visa underkläderna eller ens försökt tvinga dem att klä sig annorlunda. De var inte välkomna på biblioteket i det skicket och det är en annan sak. Vuxna människor får inte heller göra som de vill jämt. På de flesta arbetsplatser finns det en dress code, formell eller informell. Klär jag mig inte därefter så får jag jobba på ett annat ställe helt enkelt, och de här undomarna kunde således gå till ett annat bibliotek.

Och det där att vi inte kan bestämma över ungdomar. Jo, precis så är det faktiskt. Vi kan det, det är en av fördelarna med att vara vuxen. Å andra sidan har vi ansvar för ungdomarna, något som de slipper. Det är vårt fel om våra ungdomar beter sig som svin och att de inte lär sig ett endaste dugg i skolan, för vi som grupp har misslyckats. Vi vågar av någon anledning inte sätta upp regler för ungdomar som de när de bryter mot dem får ta konsekvenserna av. För barnen ska inte ”kränkas”.

Om man forstätter så hittar man kommentarer om ”vill dom ha elever som ska till skolan, så ska väl inte dom bry sig hur eleverna ska klä sig”. Ännu en gång, det handlar inte ett dugg om vad eleverna vill. Vi har skolplikt i det här landet, ungarna måste gå till skolan. Om jag inte har fel så är det en skyldighet att gå i åtminstone grundskolan, i praktiken är man tvungen att gå i gymnasiet också om man inte vill leva på socbidrag och även då bli bestämd över. Och tro mig, det är inte alls lika kul att någon bestämmer om du får ha husdjur eller inte när du är 30 som när du är 15.

Sen det klassiska ”tänk på oss ungdomar”. Men snälla ni, det är precis det vi gör. Hela tiden faktiskt. Föräldrar jobbar häcken av sig för att barnen ska få allt det som de själva inte fick. Miljoner människor arbetar med att lära er saker, finnas där för er, lyssna på er, servera er saker. Jag tycker i och för sig att just bristen på regler är ett tydligt tecken på att vi inte bryr oss tillräckligt.

Faktum är att ju äldre man blir desto fler blir reglerna och inte nog med det. Det är ingen som säger åt dig att ”så här får du inte göra”, utan meningen är att man ska ta reda på det själv.

Det roligaste av alltihop tror jag ändå är att ingen slogs av den enkla lösningen att om ungarna vill gå till biblioteket där man inte får visa kallingarna (eller ja, nu får man ju det) så kunde de dra upp byxorna alternativt dra ner tröjan över baken, gå in och sen släppa ner byxorna igen när de gick ut.

Å andra sidan, av kommentarerna att döma så är inte någon av de där ungdomarna frekventa besökare på bibblan ändå även fast de allt skulle behöva det.

Och som jag sa förut, dra upp byxorna!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Kommentarer

 1. theWitch skriver:

  Som sagt; det är ingen större skillnad mellan katter och barn.
  De skall alltid ha sista ordet…

 2. La Reina skriver:

  Sista ordet är inte sagt än (säger jag efter att ha kämpat i 11 åe. Är man dum eller?)Jag _ska_ vinna.

 3. Ironical Clan skriver:

  Men för att göra scharaden komplett så måste du nog tvätta trasan så att den luktar som den rena tvätten?

 4. La Reina skriver:

  ironical clan: självklart är det en nytvättad tras, jag är väl ingen nybörjare heller =P

  För övrigt så kan jag med förtjusning berätta att katten nu har bäddat åt sig med nämda trasa och ligger och blänger på oss, men vi ser ju så dåligt så vi har ingen aaaaning om att hon ligger där.

 5. Ironical Clan skriver:

  Ja men dåså! Då funkade det ju. 🙂

 6. Dr. Dolittle skriver:

  Jag tror din katt är gay, häng upp en Prada handuk, han kommaer vara all over it lika a fat kid on a cake…

 7. La Reina skriver:

  dr.dolittle; Katten är en hon och med tanke på hennes tidigare löpbeteende så är jag tämligen säker på att hon är hetero. Hon kanske är märkesfjolla iofs, hur hon nu ska ha blivit det, hon är ju en riktigt lantis från början.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *