Hur man förstör en annars ganska bra dag

Vi har ju sen länge insett att det här med sittplatser i vardagsrummet inte riktigt är vår starka sida, vilket gör att när vi har besök fastnar i köket. Inget fel i det, men det kan ju vara så att man någongång vill kunna erbjuda lite bekvämare sittplatser.

Dessutom så är det ganska skönt att ligga och titta på tv, men eftersom Josh är 193 centimeter lång så får inte jag plats om han lägger sig i vår nuvarande tvåsitssoffa. Jo, han sover jättebra i den också om någon undrar.

Kort sagt så har vi varit inne på att köpa soffa. En ny för första gången istället för fådd/ärvd som vi alltid haft hittills. Vi åkte till Ikea med ettåring som nyligen lärt sig gå utan stöd och skulle då samsas om vilken soffa vi vill ha och helst då utan blodvite eller krispig känsla i bilen på väg hem. Inte helt lätt kan tyckas, och oberäknelig ettåring gör det hela ännu mer spännande.

Det visade sig att han älskar IKEA. Han har gillat att åka dit förut också, sittandes i sjal eller sele, men nu när han själv kunde gå mellan sofforna och smaka och känna på dem. Åh, vilken lycka!

Vi hittade en soffa. Ganska snabbt dessutom, men istället för att löpa amok så bestämde vi oss för att fundera på saken, i alla fall i bilen på väg hem och sen beställa soffa (och lite annat) via hemsidan.

Eller inte. För precis den varianten i specifik färg finns inte. Alls. Varianten i annan färg finns, precis som färgen finns, men inte i den varianten. Samtidigt som jag vet att den existerar, vi har ju suttit i den! Den är hur som helst inte sökbar.

På IKEAs hemsida kan man chatta med kundtjänstpersonal, så jag passade på och får svaret att den ska gå att beställa, men att de inte har alla produkter på hemsidan. Jag kunde ringa och beställa den.

Okej. Fint. Men nu råkar det vara så att jag kanske ville ha flera saker. Att jag inte har någon IKEAkatalog (jag letade efter de andra sakerna jag ville ha också, jag vill bara ha saker som inte finns) och för all del att jag kanske tycker att det är jävligt bekvämt att beställa saker över nätet där jag själv ser beställningen klart och tydligt och inte behöver upprepa mig eller för all del fundera över vad jag beställde eller inte när samtalet är slut.

Så sa jag inte till chattmänniskan, för det är inte hennes fel att IKEA inte fattar något.

Hur kan det vara enklare för någon att bara en del av sortimentet finns på nätet? På vilket sätt är det enklare att jag ringer och ”jaaaa..jag såg en soffa som såg ut ungefär så här, du vet.. och så bredvid den så stod det där bordet, det var brunt.. den vill jag ha. Jaha, det var på IKEA i Kungens kurva. Nej, jag har tyvärr ingen katalog” istället för att jag åtminstone kan söka rätt på varan på hemsidan.

Ja, jag är ganska gnällig. Alldeles riktigt.

(jag har inte glömt frågelådan heller, om jag hade fått beställa sakerna jag ville ha istället för att bli förbannad så hade jag kunnat svara på frågor)

Andra bloggar om: , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hur man förstör en annars ganska bra dag

 1. msn00b skriver:

  Jag vill bara tipsa om ilva.se, de har insett att vi lever på 2000-talet och att man vill kunna beställa via internet, levererar möbler till hela landet (även om allt utanför skåne går med DHL istället för Ilvas egen leverans). Alla soffor finns i ungefär alla färgval och tygstrukturer du ens kan tänka dig och som pricken över i har inte alla man känner en exakt likadan soffa 🙂

  Så slipper du slåss med IKEA 🙂 (och skulle ni få för er att åka på utflykt nedåt skåneland för att ungen trots allt gillar möbelvaruhus och vaffan 90 mil är väl nada och så pratar ju folk så roligt också, så bjuppar jag på kaffe)

  • Drottningen skriver:

   Men hur provsitter man då? Nu kvittar det iofs eftersom herrn i familjen har bestämt sig för den där soffan (och jag tänker jaja, det blir bra), så vi ska åka till IKEA igen och lämna beställning på plats. Blir spännande att se hur lång leveranstid de har, de har i alla fall inte fraktfritt över 6000 kronor som jag såg att ilva.se hade.

   Svänger vi förbi skåneland så kommer vi på kaffe i alla fall, fast det pratas inte ens roligt där utan bara konstigt 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *