Världens enklaste unge på IKEA

Strax efter att jag skrivit förra inlägget så åkte vi till IKEA igen för att fixa den där soffan då. Hur det gick har Josh redan skrivit så fint om, jag och gossen väntade i bilen under punkt tre och fyra. Anledningen? Jo, förstår ni, världens enklaste unge som inte skulle sova klappade nämligen ihop till slut.

Vi satte oss i bilen som sagt och var tryggt förvissade om att övertrötta gossen skulle sova de där milen till Kungens Kurva. Man kan säga att han vann, för han satt där bak och blubblubblbblablabla för sig själv och vi fattade ingenting. Väl framme så var IKEA kul den här gången också, fast han började ju se lite krokig ut och vi kände oss definitivt krokiga som turades om att bära på honom tills vi kunde hitta en såndär fiffig vagn med barnsits. Han började faktiskt vråla när vi stod i kö för att beställa köttbullar, men inte ens då rörde det sig om några avgrundsvrål  i jämförelse med de andra ungarna som var där. Och jo, IKEA i lunchtid är ganska gapigt.

Hur som helst så satt han i en soffa och käkade köttbullar och potatis och blev en glad unge i takt med stigande blodsocker, och eftersom vi nu hade en vagn att köra honom i så blev det mesta enklare. När vi var klara och skulle plocka ihop våra saker på lagret vid tvåsnåret kastade jag en blick på gossen som då har en mycket dimmig blick och klar slagsida. Han somnar alltså sittandes!

Bara att lyfta ur unge och bära på honom och sen stoppa honom i bilen där han så lämpligt vaknade efter att ha sovit i säkert en hel kvart. Tror ni han sov på vägen hem? Hemma? Icke! Strax före åtta på kvällen klappade han ihop och då under ljudliga protester, för han var inte trött.

Det jag tycker är intressant i det här är att under hela dagen så skrek han 1. av hunger och 2. när vi försökte söva honom. Fick han bara vara uppe så var allting bra, men när unge vinglar som ett fyllo av trötthet så behöver han faktiskt sova. Vi kunde till och med skruva ihop soffbordet med honom sittandes bredvid oss. Ja, han försökte stjäla skruvmejseln och ja, vi fick distrahera lite med leksaker, men ändå.

(nej, det är klart att han inte är sådär jämt. Ibland är han ganska billig, men han tycker nog att vi är ganska billiga ibland också. Som när vi säger att han ska sova till exempel)

Ja, vi köpte en såndär liten poäng (den heter så) åt honom. Jo, den var väl kul. Inte lika kul när man försöker ta sig ur den och ramlar framlänges och tar emot sig med händerna. Jag tyckte att det var mycket bättre än att ta emot sig med ansiktet. Hans relation med fåtöljen fick ingen bra start kan man säga, men soffbordet är kul.

Är ni mätta på gosse nu?

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Föräldraskap, personligt. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Världens enklaste unge på IKEA

 1. Jessika skriver:

  Mätt? Kan jag inte säga.
  Och trodde du verkligen att ha skulle krokna till för flera timmar? Han brås ju på sina föräldrar i konsten till att vara envis 😉 🙂

 2. Amanda skriver:

  Inte heller jag är mätt.

  Du är den enda som lyckas blogga läsvärt om sin unge. Gillade Schulmans också iofs, men han slutade nyss. Känns dock fel att kräva att du skriver om din gosse för andras skull, om man säger.

  • Drottningen skriver:

   Amanda: ähhh… lite lustigt att efter att jag beklagat mig för en vän om hur tråkigt det var att skriva något som jag tyckte var ett skrytinlägg om gossen och hur tråkigt det måste vara att läsa så är det första jag läser din kommentar..

   Jag gillade också Schulmans bloggande om flickan.

 3. illika skriver:

  Äntligen gosseinlägg!!! 😉

 4. Amanda skriver:

  Tycker du själv att det är tråkigt att skriva skrytinlägg ska du naturligtvis låta bli. Jag tycker i alla fall – och jag verkar inte vara ensam på den punkten – uppskatta småironiska inlägg om fantastiska små människor. 😉

  • Drottningen skriver:

   han är ett geni! (det är därför han har så lite hår mitt på huvudet, det snurrar på så mycket i det där lilla huvudet att det inte kan växa något ovanpå. Värmen du vet)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *