Vem räknar så här?

Jag håller precis på att byta elleverantör, så jag fick slutfakturan från mitt förra elbolag idag. 2000 spänn!

Den förra räkningen var på 273 kronor, så jag undrar lite hur de har räknat. Av själva fakturan går det egentligen inte att utläsa någonting, de är antagligen medvetet utformade så att inte en människa ska kunna tyda dem utan att åtminstone få huvudvärk för resten av veckan.

Jag förstår inte hur de kan räkna fel på 2000 spänn. Inte ens jag som är känd för mina urusla matematiktalanger räknar fel på så mycket.

En gång i tiden ringde jag faktiskt och frågade ett elbolag som efter en avläsning skickade en hutlös räkning hur det kommer sig att de alltid räknar fel åt samma håll, men se det var inte alls så. Det finns faktiskt kunder som får tillbaka pengar om de har räknat fel åt det hållet, för nu var det ju så att de beräknade en viss förbrukning och detta reglerades alltså i efterhand och sköttes automatiskt.

Jag vill att någon visar mig en sån kund, för jag känner ingen som har fått en krona av ett elbolag utan att gapa som besatta. Jag vill inte ha någon historia om min granne, kompis eller vad det nu må vara utan jag vill ha en förstahandshistoria.

Hur som helst så kan jag inte släppa det där riktigt. Jag har bott i samma lägenhet i åratal, haft samma leverantör i flera år och de påstår ju att de läser av mätarna regelbundet. Det är klart, regelbundet kan ju vara en gång vart sjätte år eller så, vad vet jag.

Sluträkningen är antagligen saltad som straff för att jag byter elbolag bara sådär.

Jag väntar med förskräckelse på vad nästan jävla grej ska vara.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *