De med mig skämta aprilo

Socialdemokraternas Ilija Batljan och Carin Jämtin har skrivit en jätterolig debattartikel på DN debatt som handlar om att stockholmare ägnar 77 minuter per dag till att resa och vore det inte bra om man kunde typ ha någon slags butlerverksamhet i SLs lokaler? Lämna in tvätten på väg till jobbet, lämna in en inköpslista och sen på vägen hem hämta kassen och fortsätta hemåt. Resultatet skulle bli att folk (stockholmare alltså, andra får tvätta sin jävla tvätt själva) stressar mindre och får mer tid över till annat.

Det låter väl gulligt?

Det som gör det hela kul är när de i samma artikel slår sig själva på bröstet för att ha infört barnbidraget och föräldrapenningen samtidigt som de byggde ut barnomsorgen. Missförstå mig inte nu, jag tycker att alla de tre grejerna är väldigt bra, men med tanke på att jag nu när jag plockar ut 5 dagars föräldrapenning enligt sjukpenning nivå och får ut 6700 kronor (+/- några kronor) så blir det tragikomiskt.

Man behöver inte vara ett geni för att räkna ut att om jag blev dumpad så skulle jag få det lite besvärligt ekonomiskt och jag skulle förmodligen bli tvungen att älska havregrynsgröt utan mjölk och ändå behöva hjälp av socialtjänsten. Alliansens fel! skriver inbitna sossar då, men det är inte alliansen som har sett till att min underskötersketjänst inom omsorgen inte betalar sig mer och är på deltid.

Det är roligt att ett par socialdemokrater, som jag antar går ”mina” ärenden, alltså, värnar om den lilla människan, vi som inte har råd att handla på NK utan som jämför kilopriser på stormarknaden och som vet att när pengarna är slut så betyder det just slut, inte att man kan hämta mer i närmaste bankomat, eller ta det på kortet, på allvar(?) föreslår en tjänst som deras politiska målgrupp inte kommer att kunna dra nytta av alls, samtidigt som man mer eller mindre tydligt antyder att Fredrik Reinfeldt och hans gelikar faktiskt vill att människor ska vara fatta och lida.

Om man inte skattesubventionerar detta förstås, men det skulle ju rimma mycket illa tillsammans med den socialdemokratiska avskyn för RUT-avdraget. Skattesubventioner är som vi alla vet något som ger rika människor mer pengar (och tid) och fattiga människor får titta på och dessutom så har vi tillbaka PIGAN som är en förtryckt kvinna som rentav är en hemslav, till skillnad från BUTLERN som ju utför ett viktigt och högt kvalificerat arbete som gynnar alla. Och så har butlern en penis.

Det är kul det här.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till De med mig skämta aprilo

  1. Ja, jag hade gärna skrattat, om det inte vore för den lilla detaljen att de som skrivit artikeln verkligen gör anspråk på att styra och leda Sveriges största stad! 8-0

    Nu hoppas jag bara att deras utspel ska ha blivit ett väldigt effektivt skott i foten. Men så står vi väl i lite olika ringhörnor inför hösten (bortsett från att vi båda eventuellt kommer rösta pirat?) 🙂

    • Drottningen skriver:

      eh.. olika ringhörnor? du måste ha missförstått mig helt. Eller ja, jag är ju kommunalanställd förstås, det är det som gör det va? 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *