Saker som inte är lika

Rätt till integritet och integritetskränkning

Vilket föredrar du?

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Saker som inte är lika

 1. Jessika skriver:

  Jag sitter lite på staketet om hela Bodström-grejen. Visst har han rätt att neka men jag har svårt att inkorporera det att neka samtidigt som man kräver av andra (skolelever) att de ska genomgå sådana tester, och de kommer inte att ha någon rätt att neka.
  Självfallet gäller rätten att neka också Fegerley.
  Rätten att neka ska gälla alla, också skolelever. Jag kan se behovet av drogtester – faktiskt – på arbetsplatser där berusning (på ett eller annat sätt) kan leda till dödsfall. På ett sågverk ledde det att en var tankad som en pelikan på jobbet att två andra personer dog. I de fallen, tror jag, att andras rätt till säkerhet överträffar rätten till individuell integritet.
  Tror jag.

  • Drottningen skriver:

   Jo, men alltså det finns precis som du säger arbetsplatser där slumpvisa drogtest är av nytta, men knappast i skolan eller för all del i riksdagen. Jag tror att kärnkraftverken har något sånt, men jag är inte säker. Ibland finns det en poäng med det precis som du säger, men oftast inte.

 2. Jessika skriver:

  När man ”råkar” knuffa ner någon i vad som är sågverkets ”sågdike”, det blir rätt slafsigt. För att uttrycka sig milt. Å andra sidan fick företaget i fråga på nöten för de hade känt till att den personen hade alkoholproblem. Sådana företag där man arbetar i riskmiljöer har det ofta inskrivet i kontraktet att man är tvungen att ”utsätta” sig för drogtester. I så måtto är det väl okej, just i riskmiljöer. Det är en sak om man jobbar på kontor, jobbar man med kemiska produkter och man vrider på fel kran och ett mindre samhälle dör – not so much.

  Det ger å andra sidan, eller kan definitivt ge, det falska skenet av säkerhet. Liksom det man att installera säkerhetskameror precis överallt. Alltså varför typ. För vems skull i längden.
  Men att införa den en masse och

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.