Vad sa munnen nu?

Läser att Maria Sveland ska släppa en ny bok snart och skummade igenom artikeln som hastigast eftersom jag inte tänker läsa boken. Artikeln läser jag bara för att jag nyss läst Bitterfittan, och i slutet av artikeln hajar jag till.

Men den vidrige förövaren i berättelsen är han, apropå ”Könskrigets” debatt om att män är djur, ett djur?

– Absolut inte. Han är en väldigt vanlig man, avstängd och empatistörd.

Det är såna här uttalanden som gör att man har så svårt att ta feminismen på allvar. Jag fattar inte hur man ilsket kan gapa om könsmaktsordning och förtryck och generaliseringar om man samtidigt ska ägna sig åt precis det, och män kan inte försvara sig, för de är per definiton as.

Det kan mycket väl vara så att vanliga män är avstängda och empatistörda, men knappast mer än vanliga kvinnor. Citatet är naturligtvis taget ur sitt sammanhang, men meningen är fullständig och handlar ju om en vanlig man.

Jag vet att det finns civiliserade feminister, men jag undrar lite varför de inte blir förbannade på sånt här precis som de blir förbannade på diverse sorgliga ursäkter till män som tror att de är lite finare och lite bättre än oss utan penis.

Andra bloggar om: , , ,

Det här inlägget postades i Böcker. Bokmärk permalänken.

7 svar på Vad sa munnen nu?

 1. Satan betyder Åklagare skriver:

  Det som slår mig är att den enda skillnaden mellan Maria och en Sverigedemokrat är att hon har förutfattade meningar om män och vissa samhällsklasser medan Sd har det mot vissa hudfärger och religioner.
  Idioti kan ha många ansikten och Maria visar ett, som tyvärr av någon anledning är helt Ok att stoltsera med.

 2. Satan betyder Åklagare skriver:

  Vad nu då? Måste du godkänna kommentarer innan de syns nuförtiden eller tryckte jag fel någonstans?

  • Drottningen skriver:

   Nej, första gången man kommenterar så modereras man och du har ju bytt namn så då räknas du som ny. Jag släpper dock igenom allt utom uppenbart spam. Fortfarande =)

 3. Ssargon skriver:

  Jag håller helt med angående den svenska tokfeminismen.

  Det är ledsamt att man bor i ett land där den typen utav renodlat hat anses vara okay.

 4. msn00b skriver:

  Jag är feminist, jag blir förbannad.
  Jag hoppas hoppas hoppas att det där kommat egentligen rymde ett ”men”, men om så inte är fallet så är det grav felrubricering att Maria Sveland kallar sig själv för feminist.

 5. Bo skriver:

  Maria S är tydligen nyskild, nylesbisk och dessutom gammelfeminist, Gudrun-älskare och ser HBT frågor som extra viktiga. Jag tror hon har lyckats beta av alla de inträdesprov som behövs för att nu finnas i det PK debattskiktet av moderna kvinnor som får mediautrymme. Åkesson och Sveland ÄR förvillande lika i sin argumentation..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.