Lästips

Utan inbördes rangordning alltså:

Camilla Lindberg och Carl Johan Rehbinder har skrivit en debattartikel om datalagringsdirektivet. Det kan ju inte sägas tillräckligt många gånger, men Camilla var ju den enda ur alliansen som röstade mot FRA-lagen när det begav sig. Calle däremot är riksdagskandidat för Piratpartiet.

Vilket leder mig vidare till ännu en debattartikel som jag tycker att alla borde läsa. Den är skriven av Henrik Brändén och Markus ”Lake” Berglund. Den förstnämnde tidigare övertygad och aktiv socialdemokrat och den andre lika övertygad och aktiv centerpartist, men som nu känner att de inte kan rösta på sina egna partier. Jag tror vi är många icke aktiva som har blivit tvungna att med sorg se oss om efter alternativ när de vi trott på vänt oss ryggen i frågor som helt enkelt inte ens borde vara förhandlingsbara. Är vård, skola och omsrog verkligen viktigare än den personliga integriteten och rätten att uttrycka sig? Om man tycker det, så tycker jag att det rimmar jävligt illa att klaga på diktaturer och andra odemokratiska styrelseskick.

Men nej, det är klart att vi om Piratpartiet inte kommer in i riksdagen inte kommer att kunna säga vad vi vill högt den tjugonde september, men däremot kan vi vara ganska säkra på att vi kommer att kartläggas mycket mer än idag och att vi inte har någon som helst kontroll över vem som får tag på våra elektroniska spår och hur de tolkas. Förresten, du har väl inte surfat in på flashback någon gång? Jag kan tänka mig att det räknas som en tvivelaktig sida nämligen. Bara för att ta ett exempel rätt ur luften sådär.

Jag vill avsluta med en annan (bitter) riksdagskandidat som kör en liten demokratiskola. Lite skämtsamt sådär, men vi som noga följde FRA-debatten sätter liksom skrattet i halsen. Politikerjohnny har dessutom en facebooksida man kan gilla, skälla på honom, diskutera, fråga saker eller bara titta på vad som finns där.

Att läsa igenom ovanstående länkar tar max en kvart, det kan det väl vara värt? Ta ett par reklampauser till det ikväll eller något.

Bli inte ledsen om jag har missat något fantastiskt som just du har skrivit, det är bara så att all min simultanförmåga går åt till att hålla en liten gosse vid god vigör (ja, alltså ge honom mat, hålla torr, inte skadad och sådär) och det är sannerligen ingen lek med tanke på allt man kan äta (finns det så är det ätbart) och allt man kan göra illa sig på (se föregående parentes) och samtidigt försöka vara en så lite tjatig och mycket stöttande och förstående sambo som möjligt fram till valet.

Med andra ord så betyder det inte att det du skrev och tyckte att du skrev så jävla bra inte var det, utan bara att jag slarvade bort det i huvudet längs vägen.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lästips

 1. Jag skiter också i den ”inbördes ordningen”, jag tackar mest för att du länkar och uppmärksamma SvD-artiklarna. 🙂

  jag tar mig också friheten att lägga in direktlänken till mitt inlägg om nämnda artikel, ifall någon skulle vilja läsa den:

  http://lakonism.blogspot.com/2010/09/en-sosse-och-en-centerpartist-vi-varnar.html

  🙂

  • Drottningen skriver:

   Och det där var ju ett ypperligt exempel på ett inlägg som jag rimligen har läst, men som ramlat ur huvet. 😉 Länken är instoppad i mitt inlägg nu också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *