Jag ska måla hela världen

Eller inte.

Vi bestämde (eller jag var det nog om man ska vara ärlig) att köket ska målas om och efter att beslutet tagits har jag faktiskt lyckats hålla mig från det ganska bra, mest beroende på att sambon konsekvent hittat på andra saker att göra istället för att titta på färg och sen när jag lurat honom till det lika konsekvent vägrat att köra mig till affären för att införskaffa den. Självklart skulle han aldrig erkänna att det är så, men jag vet minsann.

Lika bra det eftersom jag om vi hade haft färg hemma målat alltihop för länge sen och det hade inte varit bra. Två väggar ska målas, en tapetseras (på den fjärde sitter det skåp och diskbänk och så, så den får vara).

I mitt huvud hade jag en stor burk spackel kvar sen förra gången jag målade en vägg (var det köket då med tro?) och således tyckte jag inte alls att sånt skulle inköpas. Att kolla statusen på spacklet är ju fegt, så när jag i måndags kväll efter att ha målat några lister (2 för att vara exakt) trodde att jag skulle spackla så kunde jag bara konstatera att spcklet var för torrt. Sambon såg lite skrämd ut, han trodde antagligen att jag skulle få ett utbrott följt av en spackelinköpsresa dagen efter, men nejdå. Det bidde inget spacklande. Väggen är hyfsat jämn ändå och det enda hål som finns är ett jag ska återanvända.

Färgen köpte vi på Rusta. Det var såndär man blandar själv så man var ju mer eller mindre tvungen att köpa en blandningshink också för 25 spänn. Fördelen med att köpa just den färgen är att den är ganska billig, nackdelen är just det där blandandet. Vi (jag) hade bestämt att latte +2 vit var rätt, eller egentligen +3 vit, men det skulle bli så fasligt mycket färg så +2 fick det bli. Totalt blir det 7,5 liter färg, till två pyttesmå väggar. Mindre färgpytsar finns naturligtvis inte.

Gårdagen ägnades åt målande. Och målande. Redan efter andra strykningen kände jag att det var klart, men man vill ju inte kasta en massa färg bara sådär så jag tänkte att jag ska måla tills färgen tar slut. Eller hur va. 4 gånger målade jag totalt, jag började på en femte men tappade sugen efter en vägg och tänkte att nu jävlar räcker det. Ungefär hälften av färgen är kvar.

Vad sambon gjorde? Han jobbade och sen aktade han sig. Typ så. Det är jag som är målaren i det här hemmet medan han mest vill ha lugn och ro och får något vilt i blicken när jag härjar. Blicken brukar faktiskt komma redan när jag säger att jag har tänkt på en sak eller att jag har en idé.

Nåja, vädret var konstigt igår och min tanke om att ha fönstret på glänt så att färgen torkade snabbare hade jag ju inget för. Torrt blev det hur som helst och trots att jag när jag gav upp igår hade en svag tanke på att måla väggarna ett par gånger idag också så känns det nu som om det faktiskt är nog. Bort med masktejpen bara och ikväll ska vi lära oss att tapetsera. Då måste sambon vara med för jag är liksom för kort och det är lite för långa och många grejer att hålla reda på samtidigt.

(äh, nu låter det ju som om jag bara bestämmer och bestämmer hela tiden och sambon inte får/vägar säga pappskalle ens, men så är det ju inte. Jag är ganska snäll ganska ofta, han behövde ju inte måla, eller hur?)

Gårdagens klädval? (jo, jag har sett att man ska berätta vad man har på sig, vad folk nu ska göra med den infon) Ett randigt linne, ett par gröna träningsbyxor som man kan göra om till shorts, jag valde mitt emellanvarianten då eftersom jag är så frusen och ett par vita tunna trosor i hipstermodell från twilfit. Håret ihopsamlat i en slarvig fläta på ryggen för att undvika hår i färgen.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Jag ska måla hela världen

 1. Ironical Clan skriver:

  Ska man berätta vad man har på sig nu också? Det kan väl ändå ingen vara intresserad av?

 2. La Reina skriver:

  med tanke på alla modebloggar så är folk tydligen intresserade, inte bara av vad man har på sig, utan också av vad man skulle vilja ha, vad man ska köpa och vad man önskar att man skulle köpa. I sak håller jag dock med dig, jag kan inte bry mig mindre om vad andra har på sig.

 3. Ironical Clan skriver:

  Fast på en modeblogg kanske det är motiverat?

 4. La Reina skriver:

  Jag kan inte ens se att en modeblogg är motiverad 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *