Buzzador/Wake-up light

Det känns som om jag inte skrivit något alls på evigheter, men när jag tittar efter så stämmer det inte alls. Kanske är det så att det känns så för att jag inte har skrivit om wikileaks, personlig integritet eller äldreomsorgen trots att det funnits massor att skriva om just det. Jag befinner mig och har befunnit mig i en personlig svacka som inte riktigt verkar vilja ge med sig och jag tänker på allt jag vill läsa och sen skriva om och sen gör jag inget av det. För jag orkar inte, och i mitt huvud så läggs allt som borde skrivas på hög och ärligt talat så är den där högen mig övermäktig. Jag vet bara inte hur jag blir av med den på bästa sätt.

Det om detta. För att åtminstone försöka pressa ur mig något så tänkte jag återkoppla till den där lampan jag buzzar. Philips wake-up light var det om någon har glömt det. Jag har ju haft den ett tag nu och har hunnit testa den som sovlampa, väckningslampa och läslampa. Just väckningslampsgrejen tog lite tid att få till eftersom det är en liten gosse i det här hushållet som har bestämt sig för att gå upp svintidigt på mornarna.

Hur som helst, lampan är lätt att installera (stoppa kontakten i väggen, trycka på en knapp för att ställa in klockan) och lätt att lära sig hantera även utan instruktionsbok. Man får läsa instruktionerna om man vill och kanske vill man det för att utnyttja lampan till max, men man måste inte. Gossen lärde sig hantera den på ett dygn. Han kan alltså sätta på och stänga av lampan och radion, justera ljusstyrkan i lampan och stänga av/sätta på väckningen. Väckningen ställer man in med en liten spak på sidan och det är klart att det är jättekul att greja med den när man är ett och ett halvt år gammal, så det vill jag mena är en miss av Philips. Visserligen är jag övertygad om att just min unge är ett geni, men jag är lika övertygad om att andra barn också vill pilla på den där spaken.

Vi har använt den som sovlampa till gossen bland annat. Man ställer in hur lång tid man vill att det ska ta och så minskar ljuset långsamt till det slocknar helt under den tiden. Tanken är att simulera skymning och då ska man somna. Jag brukar ställa in radion på samma sätt åt mig själv och det funkar bra. Om gossen bryr sig om sovlampan vad gäller sovande vet jag inte, men det blir mysfaktor på det i alla fall.

Som väckningslampa då; sådär skulle jag säga. Om man behöver ha det mörkt omkring sig för att sova gott så fungerar den antagligen alldeles ypperligt. Kan man sova med solsken mitt i ansiktet så inte lika bra. Fast jag vaknade i rätt tid, men inte tack vare ljuset utan tack vare ljudet. Främst för att det tog ett tag för mig att fatta vad det var som lät till att börja med. Jag tror att det faktum att man kan variera ljudet (jag har provat fågelsång och yoga hittills) gör att tröttmössor som jag, som lär sig hur väckarklockorna låter och alltså lugnt kan sova vidare har glädje av att byta ljud. Jag körde fegvarianten och ställde en annan klocka också, men med en senare väckningstid, men den behövdes faktiskt inte.

Kommer jag att behålla lampan efter kampanjens slut? Lätt! Jag älskar att ha den som sovradio fast jag inte ens gillar att lyssna på radio (jag har p4 inställt om någon undrar, mest för att det var den jag visste var jag skulle hitta) och det är skönt att ställa in ljusstyrkan när man ligger och läser. I alla fall jag vill ha mindre ljus ju tröttare jag är när jag läser. Förmodligen så kommer jag också att använda den som väckarklocka när jag har jobbat, för man vaknar faktiskt lite ”snällare” än med en skrällande klocka på exakt utsatt tid. Lite farligt dock att man snoozar genom att slå lätt på lampan.

Varför skriver jag om den här jävla lampan nu då? Jo, men det är för att jag är en buzzador och det kan du också bli.

Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster utifrån dina egna intressen och sen berätta om det för dina kompisar och via sociala medier som twitter, facebook och som jag gör nu, via bloggen.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail och när du har buzzat så är det ett par frågor du ska svara på om produkten du har testat. Faktiskt inte ett dugg krångligt.

Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig. Vill du först läsa mer om vad det innebär att vara Buzzador så kan du läsa här.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Det här inlägget postades i Drottningsylt testar, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Buzzador/Wake-up light

  1. Pingback: Tweets that mention drottningsylt » Blog Archive » Buzzador/Wake-up light -- Topsy.com

  2. Johan skriver:

    Hej, fick också prova den här lampan. Haha precis som du beskriver var snoozandet alldeles för lätt. Det borde vara svårare än så.

    mvh Johan
    http://www.wakeuplight.nu/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *