Välja fokus

Aftonbladet är så efter med sin artikel om värdetransportrånlegot. Själv hittade jag och skrev om det redan för en dryg månad sen. Gulligt är dock mamman med sonen som undrar om det finns tjuvar på riktigt. Tänk om våra barn för ett ögonblick inte vaggas in i bomull och skyddas mot allt? Ja, det finns tjuvar. Ja, det finns elaka människor och ta inte emot godis från främlingar och försöker någon ta på dig på ett sätt som känns obehagligt så skrik allt vad du kan. Däremot finns det inte monster under sängen (eller vi har ett då, men de flesta har det inte)

Det hemska är ju inte att det finns ett värdetransportlego, utan att det finns värdetransportrån.

Men för all del, låt oss förfasas över detta samtidigt som delar av vår yttrandefrihet nedmononteras mitt framför våra ögon och hemlösa med fel medborgarskap riskerar att frysa ihjäl i ett av våra grannländer.

Det är ju snart jul och barnen måste få sina julklappar.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Välja fokus

  1. Pingback: Tweets that mention drottningsylt » Blog Archive » Välja fokus -- Topsy.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *