Vatten över huvudet

Nu har jag fått en såndär fix idé igen. Jag ska sy en klänning, en såndär medeltida historia tänkte jag, så nu har jag lagt bud på nåt mönster på 1300-talsklänningar. Samtidigt så känner jag redan nu att jag tar mig vatten över huvudet och att det bara kommer att bli dyrt och fel, men jag kan helt enkelt inte släppa tanken på den där klänningen och ju mer jag tänker på det, desto mer stressad blir jag.

Jag har ingen som helst aning om hur man ska gå till väga, vilket tyg man ska ha eller ens hur min symaskin fungerar. Den är väldigt tjusig och har en massa olika funktioner, men den har på grund av platsbrist bara stått och samlat damm. Jag antar att jag borde leta fram bruksanvisningen åtminstone, för annat än raksöm vore nog bra att kunna använda. Tror jag.

Det riktigt sjuka är att jag har ingen som helst anledning till att ha en såndär klänning, jag vill bara ha den. Möjligen kan jag ha den när jag ska på bröllop i höst. Möjligen alltså. (haha, för jag kommer att ha sytt klart den till september va?)

Nu kan jag inte gå och lägga mig utan googlar bara efter klänningar och de jag hittar som är fina ser ut att vara hur avancerade som helst och vad tygkostnaden blir vågar jag inte ens tänka på. Jag behöver någon som talar förstånd med mig alternativt någon som talar om för mig att det är vettigt.

Jag som är för lat för att ens sy upp mina byxor när de är för långa utan bara klipper av dem.

Ingenting att läsa har jag heller. Eller jo, jag har ett kapitel kvar i boken jag läser nu (Ian Rankin, minns inte vad den heter), men jag vill inte läsa färdigt boken för då har jag slut på bokstäver igen.

Vi var och slängde den gamla videon i eftermiddags, självklart så mådde jag dåligt när jag slängde den på högen med gamla prylar. Det låg en tv där med sönderslagen skärm och det kändes helt fel att lämna min stackars video alldeles ensam och övergiven där. Jag är alldeles för fäst vid saker, min alldeles egna tolkning är att när man inte har haft människor att lita på och känna sig trygg hos så söker man trygghet i saker istället och blir en hamster. (och därför har jag en burk med skärvor av en kattmatskål ståendes i köket, katten som kom med matskålen finns inte kvar och jag kan inte förmå mig till att kasta skärvorna efter att jag tappat skålen i golvet)

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Vatten över huvudet

 1. mazlin skriver:

  Bruksamvisningen hittar du nog i hallen på byrån vid spegeln 😉 annars så kan ja rätt mycket om maskinen.. ja fick inte röra maskinen men jag satt minsan och pillade med den när hon inte visste..

  Tar du bara tid så tror jag att du kan få nått som kommer se bra ut.. Fast de kommer nog likna min matlagning :p kan berätta någon dag

 2. Mia* skriver:

  Hur kan du inte läsa färdigt en Rebus!? Om det nu, vilket jag i och för sig bara antar, är en bok ur den serien du läser. Jag förstår innerligt väl känslan, är där själv också – behöver göra upp en lista och trava iväg till SF-bokhandeln.

 3. Liv skriver:

  Jag tycker att du ska göra ett försök med att sy klänningen. Om allt går bra så kommer det att bli ett jättefint resultat. Och i värsta fall går allt åt h*vete men då kan du fortfarande trösta dig med att du förmodligen har dom snyggaste skurtrasorna i Södertälje. 😉

 4. nynaeve skriver:

  Får du problem med klänningen kan du ringa till mig! Jag vet inte riktigt vilken sort du är ute efter att sy, men jag har ju sytt rätt mycket… medeltid är dessutom inte så vansinnigt avancerat, det är bättre att börja med det än med senare perioder.

  Själv är jag besatt av sent 1800-tal för tillfället.

 5. La Reina skriver:

  mazlin: Inte ligger den kvar där heller, den har jag lagt på något bra ställe 😉

  mia: Jag läste färdigt den igår, jag ville ju hålla på den så länge som möjligt eftersom jag inte ville ha slut på bokstäver. Nu läser jag den reviderade upplagan av King´s Salem´s lot medan jag väntar på den nya kingboken

  liv: Kan man skura med sammet? Eller linne? Eller vad man nu syr en såndär klänning av.

  nyn: Om inte annat kanske jag kan få kasta ett öga på några av dina klänningar vid nästa besök?

 6. Liv skriver:

  Jadå, man kan skura med vad som helst, men om det blir bra vet jag inte .. 😉

 7. nynaeve skriver:

  Naturligtvis kan du få göra det. Jag tror att jag och Prinsen sa antingen torsdag eller fredag…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *