Med en vecka kvar till jul

Vi har ju letat hantverkare som ni kanske minns. Förutom mitt mailande så anmälde jag mig till två olika såna där förmedlingssiter som finns. Ni vet, man beskriver vad man vill ha gjort och när och sen blir man överöst av hantverkare som inget hellre vill än att hjälpa till. Och som sagt, jag tyckte faktiskt inte att det var krångliga saker det här. I alla fall, jag fick inga svar alls den vägen heller. Däremot fick jag faktiskt ett mailsvar av en firma efter tre veckor, som tyckte att jag kunde väl höra av mig och beskriva vad jag ville ha gjort? Vilket jag alltså nogsamt gjorde i mailet från början.

Jag ruttnade förstås och ringde en Comfortfirma, väl medveten om att vi talar inte budget längre över huvud taget, men det är den enda ”kedja” jag känner till som gör allt typ. Blev mycket väl bemött av en människa som visste preciiiis vem jag borde prata med, så han skulle minsann se till att jag blev uppringd. Vilket jag förstås inte alls blev.

En vecka senare ringde jag igen (jo, jag vet, men vi har haft lite kontakt med de här människorna förut så jag är lite mer förlåtande här) och sa ”Hej, jag ringde för en vecka sen och skulle då bli uppringd av Kenta. Kenta har inte ringt mig, så jag undrar helt enkelt vad Kenta gör egentligen?”, varpå snubben börjar skratta och säger att han kanske kan hjälpa mig istället. Vad praktiskt det hade varit om deras mail hade funkat istället för att han hade behövt sitta och prassla i pappershögar (jag hörde!) för att hitta mig. På lappen stod inget annat än vad jag hette och var jag bor, vilket jag ändå redan hade berättat. I alla fall, den här killen säger att han kan komma ut och titta själv och så bokar vi en tid ett par dagar senare.

Och han kom på utsatt tid och förstod precis vad jag pratade om och hmmade och mätte och jag pekade i katalogen och ja, jo, fast, eller tror du? Ja, ni fattar. Besöket avslutades med ett visitkort med ett direktnummer och en uppmaning att maila diverse uppgifter. En vecka senare ramlade en offert in som vi inte ifrågasatte.

(jag känner för övrigt att det här blir ett helt annat inlägg än det jag började skriva)

Det går ett par dagar och så blir vi kontaktad av en elektriker som undrar om han kan komma dagen efter. Det är nu det roliga börjar. Igen.

Det han ska göra är att skruva loss vad som ser ut som en kontakt i badrummet, men som i själva verket inte innehåller el. Man gör tydligen så för att dölja att det finns ett hål där. Man brukar också stoppa in ett slags rör som går från kontakten och till proppskåpet så att man har möjlighet att dra el för ex tvättmaskin på ett enkelt sätt. Klart att det finns ett sånt rör, man gör ju så, eller hur?

Eller inte. Bakom kontakten finns förvisso ett hål. Bara. Jag tror att det var här nånstans min huvudvärk antog orimliga proportioner för övrigt. Han ser nämligen ganska bekymrad ut nu, den här killen och försöker komma på en annan lösning. Man kanske kunde dra sladdarna utanpå, fast det vill man ju inte och… Efter en hel del trixande och meckande så lyckas han faktiskt mickla sig ner genom väggen till lampkontakten i rummet bredvid, därifrån vidare upp till kontakten i taket (!) varifrån det av nån outgrundlig anledning går ett rör till proppskåpet där han kan sätta i en ny propp.

Jag tror att han tänkte att jobbet hos oss var gjort på en kvar. Nu blev han kvar i över två timmar istället. Man tänker sig nånstans att när man flyttar in i ett förhållandevis nybyggt hus att saker ska funka, att saker inte ramlar ner från väggar och att det inte finns meningslösa hål bakom kontakter och så. För numera har vi ju regler för hur saker ska göras, eller hur? Det är därför det inte bara är att spika ihop ett hus på valfri plats för vem som helst och man ser ju till att någon som är auktoriserad utför uppgifterna för att vara säker på att det ska bli rätt. Vilket helt uppenbart inte betyder ett skit.

Och jag förstår ju att historien inte är slut här. Alls. Och förmodligen så gäller inte offerten i slutändan heller, för jag gissar att det blir något mer strul längs vägen och det står faktiskt angående elarbetet att förutsättningen var att det där röret satt bakom kontakten. Vilket det naturligtvis borde ha gjort. Man kan nämligen inte sätta dit det i efterhand utan att bokstavligen riva ner väggen.

Men alltså, vilken tur ändå att vi bestämde oss för att inte helrenovera hela badrummet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Med en vecka kvar till jul

  1. Jenny skriver:

    Oj! Och oj igen. Och vad uselt av firmorna att inte kontakta er, vill de inte ha gott rykte och jobb i framtiden kanske? Så svårt kan det väl inte vara att om inte annat skicka ett svar med ”vi är fullbokade för närvarande, återkom om ett par månader”. 😛

  2. Pingback: drottningsylt » Blog Archive » Och vi kan skåda ett fungerande badrum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.