Och vi kan skåda ett fungerande badrum

Nu när allt faktiskt är klart och fakturan betald så vågar jag berätta klart historien om vårt badrum. Jag skriver ju inte så ofta nu så att hitta tidigare poster tar inte en evighet, men för enkelhetens skull så börjar historien här där jag försöker få tag på hantverkare och fortsätter med ett faktiskt besök här.

Det jag inte berättade i föregående inlägg var att duschväggarna vi skulle ha troddes kunna levereras veckan före jul, så med lite tur skulle det hela vara klart innan jul precis. Nu ringde arbetsledaren och beklagade att väggarna inte hunnit komma tyvärr, men gick det bra att komma 2 januari?

Nåja. Lite besviken blev jag, men det är ju som det är och mycket värre kunde det vara. Och värre blev det också. Kom nu ihåg att vi hade en sprillans ny tvättmaskin ståendes på loftet som bara väntade på att kopplas in så fort alla rör hamnat på plats.

På fredagen skulle gossen gå till dagis efter att ha varit sjuk (jo, det hör till historien). Det var sista dagen innan juluppehållet för hans del och det kändes som att han behövde träffa några andra. Väl där blir jag informerad om att ett barn varit hemma hela veckan med kräksjuka, men kommit tillbaka den här fredagen och ett annat barn stannade hemma  från den här dagen av samma anledning, men hade antagligen blivit smittad av en förälder som varit sjuk. Jag avskyr kräksjuka å det grövsta och har sagt till att har ni ett utbrott så vill jag veta, för då stannar min unge hemma.

Nu var det ju som det var med hans frånvaro och ingen hade blivit sjuk på dagis, så jag tog beslutet att han fick stanna kvar.

Det visade sig vara årets sämsta beslut faktiskt, för på söndagkvällen blev gossen kräksjuk. Känslan när man springer till badrummet (med en stor mage) med sitt barn som kräks på en i famnen och man bara vet att man själv kommer vara sjuk inom två dygn är mycket speciell. Och otrevlig.

Vi behöver inte gå in på så många detaljer, men det hela utvecklades sig till en ganska grisig historia och Josh, som tagit över tvättandet nu när jag inte orkar längre fick panikboka tvättstugan och rusa ner med all tvätt med stränga order om att det är 95 grader som gäller, oavsett tvättråd. Även om jag visste att det redan var kört, så måste man ju försöka.

På måndagkvällen blev jag och Josh dåliga. Samtidigt. Ungen hade tack och lov slutat att kräkas vid det laget, men nu är ju inte kräkningar det enda symtomet på vinterkräksjuka även om namnet kan antyda just det. Vi har ett badrum och således en toalett. Att i det läget dessutom behöva bädda rent sängar som en lite gosse har besudlat och för all del sanera besudlad gosse är definitivt ingen lek i sammanhanget.

Och förutom detta, det här med att vara ganska gravid och kräksjuk samtidigt. Alltså, det är ju inget att rekommendera. Förutom att man är marginellt snabbare än en snigel på crack så är magen som lite i vägen när man ska sköta sina affärer.

Jag tycker vi lämnar kräkandet åt sitt öde här. Min kollega förbarmade sig över oss och kom förbi på tisdagskvällen med proviva och chips som hon ställde utanför dörren och vid det laget var vi ganska matta allihop.

Under de här dagarna bokades tvättstugan fem gånger kan jag berätta och jag tackade min samlargen för att ha hamstrat både tvättmedel och toapapper.

Det om detta. Minns ni tvättmaskinen på loftet?

Självklart har det här ingenting med mina hantverkare att göra, och hade väggarna kommit i tid så hade det inte spelat någon roll eftersom vi var sjuka, men nog var det minst sagt lite retligt alltihop.

I måndags var det då 2 januari och strax efter klockan 7 ringde det på dörren. Där stod 2 unga raska karlar och frågade om vi ville ha duschväggar. Väldigt väluppfostrade karlar (jag vill skriva pojkar, men de var säkert myndiga båda två) och tog till och med av sig skorna.

Annars började det inte så bra egentligen, för det tog ungefär tre minuter innan jag fick huvudvärk när en av dem frågade hur det var tänkt att det skulle bli med avloppet med tanke på tvättmaskinen. En sak som vi faktiskt funderat på, men tänkt att det är bland annat den lösningen vi betalar för. Nu löste de det hela ganska snabbt, men jag hann bli väldigt, väldigt trött.

För att korta ner historien lite så kom väggarna på plats, blandaren sattes dit och de släpade in den nya tvättmaskinen, installerade den, plockade ihop alla sopor, tackade för sig och åkte iväg. Från 7 till stax efter 14 var de här med ett timslångt avbrott för lunch och de jobbade alltså hela tiden.

Det är då man verkligen inte fattar någonting.

Men det är faktiskt så att grejerna funkar, och de funkar hur bra som helst. Och jag kan inte ens med ord beskriva hur förälskad jag är i min tvättmaskin.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Och vi kan skåda ett fungerande badrum

  1. Mazlin skriver:

    Är det du som tvättar igen nu? :p

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *