Men… de lovade ju?

Så visar det sig att FRA typ liksom struntade i de där reglerna som skulle garantera vår integritet och bland annat se till att SÄPO inte skulle få tillgång till några uppgifter från FRA. Just det där med att SÄPO inte skulle få tillgång till FRA var ju en av punkterna som bland annat Fredrik Federley och Annie Lööf var extra stolta över att ha drivit igenom. För vår integritets skull och sådär. Vi skulle inte oroa oss för någonting och det hela var ju för vårt eget bästa.

Man skapade till och med ett granskningsorgan som skulle se till att inget konstigt förekom, Statens inspektion för försvarsunderrättelseverksamhet (Siun). Jag berättar det här för att jag vet att en del av mina läsare inte orkar klicka på länkar som eventuellt kan handla om tråkiga saker, som politik.

Så FRA har samlat in uppgifter lite på måfå vad det verkar. De har också ”glömt” (för det kan ju inte vara medvetet, staten är ju god osv) att gallra ur sina databaser och hoppsan, så råkade de visst ge SÄPO lite grejer också. Nu kan man tycka att just den delen inte är så viktig, eftersom SÄPO har lobbat för att de inte kan sköta sitt jobb om de inte får beställa signalspaning från FRA och vad det verkar så kommer de att få göra just det. Vad Annie Lööf och Fredrik Federley tycker om det hela är lite oklart, man kan ju ändra sig förstås och det går ju bra för dem nu, så att sminka av den där FRA-grisen kanske inte är något att bry sig om.

Inte så länge man har rent mjöl i påsen och allt det där. Just nu känns det ju ändå viktigast vad för dumhet Håkan Juholt ska kläcka ur sig idag.

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Men… de lovade ju?

  1. Jan-Olof Flink skriver:

    Ständigt denna Juholt… (Sagt med bästa Ture Sventon röst)

  2. Pingback: När kommer vi i väst att genomföra en ”Arabisk vår”? « Niklas Starow till Europaparlamentet 2014

  3. Beelzebjörn skriver:

    Nu slutar vi prata om FRA, Sudan och annat jobbigt, och fokuserar på Juholt, tycker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *