Acta dig!

På lördag anordnas demostrationer runt om i Sverige mot det omtalade, men samtidigt mycket hemliga ACTA-avtalet. Det är ett avtal mellan bland annat EU och USA som ska förhindra handel med kopior av tex kläder och cdskivor. Det låter ju inte så farligt förstås, men det är inte en tillfällighet att det här är något man pratar tyst om.

ACTA-avtalet kommer bland annat betyda att tullen kan få rätt att kolla igenom all din lagringsmedia när du reser. Dator, kamera, usbsticka osv. Tänk på att inte fota din partner i olämpliga poser eller för all del dina barn på något sätt som kan tolkas som pornografiskt. Och hur ska tullen veta om senaste Rihannaplattan som du laddat över på en usbsticka för att ha i bilen är en fulkopia eller helt enkelt en kopia på ditt eget ex som du har hemma i bokhyllan?

Jag är själv inte särskilt insatt, men förstår att i  kombination med IPRED och FRA-lagen så är det bäddat för trubbel så att säga, så om du har möjlighet och ork så tycker jag att du för det första ska läsa på lite om ACTA och bilda dig en egen mening och sen om du inte gillar det dyka upp på en demonstration på lördag.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

 

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *