Uppdatering

Har pratat med veterinären nu. Det är tydligen en inflammation i urinvägarna. Mycket vanligt påstod hon. Själv har jag aldrig hört talas om det, men kanske har man slentrianförskrivit antibiotika även till djur och numera faktiskt kollar om det rör sig om en bakterieinfektion eller en inflammation.

Hur som helst så matvägrar katten och stödmatas (mitt cyniska jag tänkte att det är väl tur att han har lite att ta av då), de skulle dra katetern ikväll och om han sen kan kissa så får han komma hem imorgon eftermiddag. Om inte, så sätter man kateter igen.

För problemet är ju inte enbart inflammationen i sig som ger svullnad, utan nu dessutom att urinvägarna är irriterade av allt meckande och är det igensvullet så är det bevisligen svårt att kissa.

Tänker ändå att det var tur att vi bestämde att han skulle in igår, det var nog på det berömda håret och även om just problem med urinvägarna verkar vara återkommande när de väl börjar så är det viktiga nu att han blir frisk.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Katter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *