Så här mycket uppskattar vi ditt arbete

Jag lyssnade på lokalnyheterna på tv igår och de pratade bland annat om bristen på sjuksköterskor i sommar. Dessvärre så minns jag inte vilket sjukhus chefen de intervjuade jobbade på, men jag antar att det inte är någon större skillnad.

Man har inte fått in tillräckligt med sommarvikarier och därför får den befintliga personalen slita mer än vanligt. Anledningen till att man inte fått sina vikarier? Jo, förstår ni, de nyutexaminerade sjuksköterskorna kräver nämligen minst 24 000 i ingångslön och då vill man inte ta in dem, för, och nu citerar jag fritt ur minnet ”då kommer våra ordinarie sjuksköterskor också vilja ha det och då kommer vi att förlora dem”.

Man går alltså hellre kort om folk och riskerar folks liv (jo, det är precis det man gör) än att ge vårdpersonal betalt. Så här behandlar man sjuksköterskor, jag kan lova er att en undersköterskas kompetens värdesätts än mindre.

Och, innan någon hinner skriva en kommentar om att det är Alliansens fel så vill jag upplysa om att det här inte är något nytt som har skett under de två senaste mandatperioderna. Minns att från början hette det att vårdyrket var ett ”kall” och således behövde inte kvinnorna som arbetade inom vården ens någon lön.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Äldreomsorg, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Så här mycket uppskattar vi ditt arbete

 1. Jessica skriver:

  Jag tror inte på det där med kall heller men jag vill tro att man tänker igenom sitt yrkesval, särskilt när man ska ägna sig åt omvårdnad av människor, noga. vem som helst kan lära sig att se skillnaden på händer och fötter. Omvårdnad, däremot, är en helt annan sak. Jag har stött på många sjuksköterskor och övrig vårdpersonal som, tyvärr, skulle ha ägnat sig åt något annat. Och läkare som är bra så länge som inga patienter dyker upp.

  • Drottningen skriver:

   Jag vill hålla med dig, men samtidigt så behöver jag ju inte gå längre än till mig själv för att hitta någon som inte alls tänkt igenom sitt yrkesval. Eller val och val, efter många års arbetslöshet så hoppade jag på en komvuxutbildning till uska (mot arbetsförmedlingens vilja, de tyckte jag skulle gå en kurs i engelska istället, men det är en annan historia) och på den vägen är det.

   Jag ville alltså inte jobba inom vården, och definitivt inte inom äldreomsorgen. Däremot så ville jag försörja mig själv. Trots detta så inbillar jag mig att jag gör ett bra jobb och det är min intention varenda gång jag går dit.

   Däremot har jag också träffat många inom vården som definitivt inte borde ha med människor att göra alls. Påfallande ofta såna som säger saker som ”jag älskar att jobba med människor” och som sen i sitt dagliga arbete ägnar sig åt maktmissbruk/daltande istället för att göra det de ska och lite nu och då bara agera medmänniska.

  • Drottningen skriver:

   För övrigt så fick jag två nästan identiska kommentarer av dig, jag tror det var den här du ville ha publicerad? Jag släpper igenom den andra också om du vill förstås

 2. Pingback: Basic personligt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *