Min frukt/Buzzador

Som småbarnsförälder är man en synnerligen tacksam måltavla för diverse företag som dels vill sälja saker, men också företag som vill att man ska testa saker. Jag är buzzador sen många år tillbaka och får erbjudanden om att testa olika saker. Det kan vara allt från schampo till gomorronlampa (nej, den heter inte så, jag kallar den bara så) till.. vissa saker kostar, men det mesta är alldeles gratis. Och som sagt, småbarnsföräldrar är tacksamma, för vi vill så mycket för våra barn samtidigt som vi har konstant dåligt samvete för någonting. Och vi matas med det också, ”Du vill väl att ditt barn ska ha det bästa?”. Såklart.

Vad gäller mat så ska den helst vara hemlagad och åtminstone vara ekologisk. Jag gillar ju ekologiskt överlag och jag tycker verkligen att det finns en poäng i att försöka att inte skita ner jorden bara för att vi kan och jag tycker att det är ganska otrevligt att vi utan att fundera över det utsätter både oss  själva och våra barn för diverse gifter och hormonstörande ämnen för att kunna köpa lite billigare produkter, för att producenterna ska kunna klämma ut lite mer av liten produktionsyta.

Däremot så tror jag inte att jorden går under å det snaraste och med vinterkylan bitandes i kinderna så är jag inte helt övertygad om den globala uppvärmningen.

Nu till saken. För tillfället buzzar jag, eller snarare mina barn, Min frukt från Nestlé. Det är en smoothie i plastförpackning med skruvkork från 6 månader. Enbart ekologisk frukt mosad till oigenkännlighet i två smaker, banan/jordgubb som är röd, och äpple/päron som är grön. En påse motsvarar i mängd en frukt. Det är inte så mycket att säga om det. Vi har tidigare provat motsvarande från Ellas kitchen och jag tycker nog att det är en smaksak vilken man nu väljer.

Förpackningen är fiffig, men ur återvinningssynpunkt är jag lite skeptisk. Korken ska återvinnas som plast, men påsen som metall, men en del av ätmunstycket sitter ju fast i påsen. Ska man klippa loss den då? Ska jag återvinna så ska det vara enkelt. Det är illa nog att jag måste ha flera påsar och lådor för plast, metall och fan allt. Jag tänker inte diska förpackningar och jag tänker inte klippa loss saker. Skulle man kanske kunna tillverka hela förpackningen i plastmaterial istället?

Det är klart att det är mer praktiskt att ha med sig en sån här smoothie i väskan än en banan som blir klämd av minsta tryck och som definitivt inte mår bra av att bli bortglömd en vecka. Jag har ingen skötväska utan har nån blöja och litet paket tvättlappar utplacerade istället. I bilen, i handväskan osv, så jag packar inget särskilt för en fika på stan till exempel. I mitt system gör sig en smoothie således bättre än en banan.

Barnen tycker i alla fall att det är gott. Den store, som är tre och ett halvt suger i sig en påse på nån minut och kallar det för äppeldricka/jordgubbsdricka. Den lille, som är snart nio månader, säger ingenting, men äter gör han. Däremot ställer jag mig tveksam till det här med att det är så lätt att äta själv. Stora pojken har lärt sig att äta ur de där påsarna nu och den lille… ja, sådär går det skulle jag säga. Det gör inte så mycket, för det går alldeles utmärkt att tömma ur påsen i ett glas och hälla på en skvätt grädde, eller en klick kokosolja. Just det sistnämnda gillar den lille mycket. Det går antagligen lika bra att blanda den med något annat barnet gillar också. Fördelen med småbebisar är ju att de inte har någon som helst koll på passande smakkombinationer, så man kan ju prova det mesta.

Jag tänker till exempel att till småbebisar kan man ha en klick på gröten och till större barn en klick på glass? Eller istället för festis när man är på utflykt?  För jo, stora barn tycker också om.

Mitt samlade omdöme? Jovars. Visserligen så tycker jag inte att det är så besvärligt att mosa lite frukt till barnen, men det går förstås lite snabbare och är rätt praktiskt med en påse som man skruvar av korken och så är det klart, men så värst nödvändigt är det inte. Å andra sidan så köper jag hellre de här än barnmatsburkar utan smak och konsistens och ger den lille av vår mat. Och som sagt, som fika istället för festis är det nog inte alls dumt när de blir lite större.

Du kanske också tycker om att prova olika saker och tycka till om dem? I så fall tycker jag att du ska anmäla dig som buzzador du med. Du anmäler dig bara till kampanjer som verkar kul och de flesta är helt gratis. Gör det bara!

 

Det här inlägget postades i Drottningsylt testar, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *