Saker man gör

Idag har jag satt fast en 25 meter lång telefonsladdsjävel med clips längs med tak/golv, tryckt fast clips en andra gång eftersom de har en förmåga att lossna, försökt få loss ett clip som hamnade fel och som inte alls lossnade, fått ett par clips i handen av äldste sonen ett par timmar senare då de ramlade ner på honom och sen rivit ner hela skiten. Och skadat tapeten.

Så det där med att få bort sladden som gick genom halva lägenheten gick väl sådär. Vem köper ens såna där clips och när ska man använda dem? För de sitter ju tydligen inte fast i alla fall.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i personligt. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Saker man gör

 1. Daniela skriver:

  T säger att det finns olika sorters clips, men att trycka fast är tydligen inte en bra lösning. Antingen ska man ha sådana som man spikar fast, eller den sorten vi har, som man behöver någon grunka som T tjatade sönder en elektriker för att få (men som går att köpa, kanske på Jula) som gör att de fastnar ”runt” sladden. Han säger att vissa material på väggarna kräver vissa clips. Sedan förstod jag inte mer.

  Slutsatsen jag kom fram till: Trycka fast = inte hållbart, Om inte sitter fast = kanske fel för materialet i väggen

  😉

  • Drottningen skriver:

   Men vaddå, är det här nån slags raketforskning som kräver x antal högskolepoäng? Jag vill sätta fast en sladd. Äh!

   Och vissa clips sitter ju bevisligen mycket fast.

 2. Jenny skriver:

  Frågan är väl varför fast telefoni???

  • Drottningen skriver:

   Till att börja med så bor vi numera i en bunker, men förutom det så finns det faktiskt människor som hellre ringer till vår fasta telefon än till mobilen och själv föredrar jag fast telefoni när jag ringer myndigheter osv. Ja, och så ingår telefonin i bredbandet då.

 3. Vidde skriver:

  Jag skulle köpa såna man spikar fast. De gör små hål, men det känns som mindre skada än såna som klistras fast. Sedan skulle jag rekommendera att sätta dem högst upp på väggen istället för taket, när det finns ett val. Material håller bättre för skjuvning än för att dras av…

  Om inte ovanstående fungerar rekommenderar jag någon form av starkare lim och i sista hand silvertejp. Om man inte kan ordna upp det med silvertejp är det trasigt.

  • Drottningen skriver:

   Jag gjorde det. Spikade fast alltså. Inte alla, men där det ramlat ner, fult blev det och jag tror jag ska köpa såna där lister vid tillfälle, men nu slipper vi snubbla på sladdjäveln. Eller riskera att ett barn stryper sig med den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *