Lönneberga, men utan Emil

Gårdagen fortsatte i samma anda kan man säga med saker som inte fungerade eller gick helt fel.

En irriterande sak var min frukost. Det är ingen lek att få i sig någonting ätbart med två små barn som ska ha det ena än det andra och som inte kan vänta. Den ena för att han är liten och den andra för att han är tre.

Så jag brukar koka ägg. Det går fort och det gör inget om man råkar koka för länge eller om de hinner kallna och det går fort att få i sig koncentrerad näring. Igår kunde jag tydligen inte koka ägg heller, för när jag började skala så visade det sig att det varmycket löskokt. Mycket som i nästan inte kokt alls. Vet inte om folk äter såna, men jag smakade och konstaterade att jag inte gör det. Kastade ner det andra ägget i kastrullen och kokade lite till, men nej. Ingenting hände. Inga ägg alltså.

Skulle äta knäckemacka med rökt skinka istället, men någon hade ätit upp knäckebrödet så då bestämde jag mig för att äta rökt skinka. Bara. Jag visste att vi hade ett oöppnat paket kvar nämligen och kollade bäst föredatumet. 13/5. Bra bra.

Öppnade paketet, ett sånt där hopvikt  ni vet som Lönnebergas skinkor är paketerade i? Av en tillfällighet så rör det här som om just Lönnebergas basturökta helmuskelskinka. Öppnade och blir mycket förvånad över att en bit skinka sticker ut längs ena kortsidan (den som varit innerst alltså), tittar lite närmare och det visade sig att svetsen på plasten helt enkelt inte gått ihop där, förmodligen för att det låg skinka i vägen.

”Förpackad i en skyddande atmosfär” duger inte så mycket till längre om produkten legat öppnad sen dess tänkte jag och provade en bit på katten som förstås vägrade. Då gjorde jag det också och så var det med den frukosten.

Så jag kastade allt i soporna och tänkte för mig själv att det var väl bra att vi är gjorda av pengar så att vi kan kasta maten vi har betalat och burit hem. Efter ett tag lugnade jag ner mig och tänkte att jag ska maila lönneberga och började leta efter någon slags kontaktmöjlighet. Hittade ett kontaktforumulär på deras säkert påkostade hemsida och beskrev vad jag råkat ut för, skriver i alla datum och ev batchnummer som jag hittade på det nu uppfiskade ur soporna skinkpaketet, försöker skicka och får upp ett felmeddelande som säger att jag måste fylla i mitt telefonnummer. Gör detta och försöker igen.

Och absolut ingenting händer. Klick klick på skickaknappen. Men nej.

Så då bestämde jag att om Lönneberga  inte är intresserad av mig som kund så är jag inte intresserad av att ge dem mina pengar. Det är inte första och säkert inte sista gången jag kommer till en hemsida som ser nog så påkostad ut där kunden är i fokus yadayada och kontakta oss vi är så intresserade av din åsikt, men där det sen visar sig att just den lilla detaljen med kontaktmöjlighet saknas eller inte fungerar på hemsidan. En sån otrolig otur!

Jag gillar inte sånt. Faktum är att jag kräver att jag ska kunna få kontakt med företag på  ett för mig enkelt sätt. Det betyder inte ring det här numret mellan 08.15 och 08.17 helgfria julaftnar i Septober utan det betyder ett enkelt kontaktformulär/mailadress där jag får svar inom ett par dagar.

Obs! Evntuella bristande mellanslag beror på att tröskverket jag sitter vid nu har tangenter man i princip måste slå ner med slägga och jag har frökenhänder och.. ja, ni fattar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *