Eta myror?

En anledning till att inte bo i markplan är att man slipper en hel del objudna gäster. Som myror till exempel. Missförstå mig inte, jag har ingenting emot små svarta myror och ser inga problem alls med att dela jorden med dem, men jag går inte hem till dem och de ska inte gå hem till mig heller.

Uppenbarligen är vi inte överens, för igår upptäckte jag att vi fått besök. För att citera valfri sverigedemokrat så vällde svartingarna in och roffade åt sig och stora ungen tjoade ”mamma! mamma! Titta en myra på bordet! Och där!” Och då såg han inte ens de som vällde fram från under hyllan när jag dammsög.

Så jag frågade på twitter och på facebook och via sms hur man blir av med dem och det finns lite olika varianter. Jag känner mig dock kränkt av denna massinvandring, så jag tänker helt enkelt ta kål på dem. Det räcker inte riktigt med att de går hem känner jag när de promenerar omkring på bordet och på diskbänken utan någon skam i kroppen. Katterna vi har finner dem för visso intressanta, men några vidare myrmördare är de ju inte.

Jag tänker mig anfall på två fronter, dels ta kål på dem som vågar sig in och gärna statuera ett exempel för resterande så att vi kan göra annat i sommar än att jaga myror.

Alla tips börjar dock med samma sak, att myror kommer in för att hämta mat och att man måste ta bort serveringen. Städa alltså. Gott så och fullständigt logiskt att myror tycker det är mysigare med en barnfamilj med matrester på golvet än pedantisk arbetsnarkoman som aldrig äter hemma, men oavsett hur mycket jag städar och gnor så är det en sak jag inte kan städa bort.

I den här kommunen källsorterar vi. Det betyder bland annat att vi samlar matavfall i en grön påse. Jag kan inte sluta generera sopor och ptja, myror bryr sig föga om ifall middagen serveras på golvet eller i sopskåpet kan jag säga. Frågan är om inte sopskåpet är att föredra eftersom det finns en mångfald i bufféutbudet där.

Vad är era bästa tips? Helst med hänsyn till katter och småbarn, så diesel och sånt går liksom bort här.

 

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 svar på Eta myror?

 1. Camilla skriver:

  När jag hade myror på altanen lyckades jag hitta ursprungshålet som de kom från och hällde en kastrull kokande vatten där. Gone! Fast svårare naturligtvis om man har myror inomhus, såvida man inte har supermegatur och lyckas lokalisera en enda plats där de huserar utomhus. Sannolikheten är skitstor. Men kokande vatten är ju mycket skonsamt för både små människor, djur och natur.

  Annars är en rolig (nåja) sysselsättning att döda alla myror man ser, låta dem ligga kvar och sedan sätta sig och vänta på att myrpolarna hämtar liken. Rätt fascinerande.

 2. Petra skriver:

  Vad sägs om en sån där Myrrdosa, att sätta i skåpet med avfallspåsen? Myrr är iaf effektivt. Vi har 129 000 myrbon i vår trädgård varje sommar (de gräver upp hela gräsmattan tills det ser ut som sorkbon ungefär) och vi Myrrar utav bara tusan nu på vårkanten. 🙂

  • Drottningen skriver:

   Vi köpte faktiskt två myrdosor och placerade ut. Jag har inte sett någon myra gå in i nån av dem, men bara för att jag inte sett det betyder det ju inte att det inte har hänt. Hoppas det, för de får inte bo här helt enkelt

 3. Daniela skriver:

  Min pappa brukar salta där myrorna hänger. På tröskeln vid altdörren och sedan på diskbänk och i köksskåpet där soporna står. Tror det fungerade helt ok.

 4. Linda skriver:

  vitlökspulver ska dom tydligen inte gilla. inte heller ättika och liknande.

 5. Linda skriver:

  vi har oxå fått in i skräpskåpet svartmyror. Blir galen på dom. Dom har varit och sanerat runt huset men dom finns ändå där. Testat och sprida kanel i skåpet men d funkade inte. Inte heller myrdosa

 6. Pingback: Barn med husdjur? (37) | drottningsylt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *