En sån härlig morgon?

När jag kom hem i morse så hittade jag ett meddelande om att akta vart jag sätter fötterna eftersom en av katterna kräkts hårbollar (sjuklingen mår bra nu ja) lite överallt och sambon var inte säker på att han hunnit med alla pölar.

Det är möjligt att han hade gjort det, men det hade hur som helst blivit påfyllning i äckelfabriken, så det var bara att leta fram moppen och börja städa innan frukost. Naturligtvis så hittade jag inte precis alla pölar direkt, utan den sista hittade jag av en händelse när jag trampade i den. Det är ganska äckligt faktiskt.

Efter muttrande och inmundigande av frukost bestämde jag mig för att gå och lägga mig innan jag fick ett utbrott, och när jag ligger där och gottar mig under täcket så hör jag plötsligt ljud från grannen ovanför. Det låter precis som om han bowlar i sovrummet, eller i alla fall rullar ett bowlingklot mycket sakta fram och tillbaka över golvet. Mmmmm.

Jag orkade inte ens bli irriterad då, men jag blev lite putt faktiskt när en gräsklippare drar igång minutrarna senare. Det finns alltså en gräsplätt tämligen nära mitt sovrumsfönster, den är säkert flera kvadratmeter stor, men måste man verkligen dra igång en gräsklippare halv nio på morgonen?

På något sätt lyckdes jag somna och var väldigt upptagen större delen av förmiddagen av att drömma ganska trevliga drömmar. Såna där där det mesta är ganska kul och man har en massa saker att göra, som man vill göra alltså, inte måsten.

Mitt i det där så hör jag ett hulkande, och ännu ett, och ännu ett och där någonstans blir jag tvungen att inse att nog var det en katt som hoppade ner från sängen nyss och visst är det där ljudet av en kräkande katt. Det är ungefär det och borrrmaskiner som kan väcka mig när jag sover. Jag knep ihop ögonen och försökte hitta en tidpunkt, sambon var inte hemma tydligen och således var det för tidigt för mig att gå upp också. Fast det struntar ju kattfan i.

Ett par minuter senare ringer telefonen och nu är jag ganska sur. Ännu surare när jag ser att det är någon som vet mycket väl att jag jobbar på natten och inte alls vill prata i telefonen. Jag förstår också att klockan är ungefär ett på dagen eftersom han alltid ringer vid den tiden när han väl ringer. I protest svarar jag inte, men går upp och inspekterar slagfältet. Jodå, en stor pöl i hallen, en mindre i köket och så en väl placerad på en filt i vardagsrummet. Dessutom finns det en fläck längst ner på lakanet som är misstänkt lik ett par droppar uppkräkt galla med lite katthår i.

Först funderar jag på att strunta i alltihop och försöker att somna om. I vanlig ordning är det omöjligt, så en halvtimme senare går jag upp, ringer upp telefonmarodören och börjar sen att torka kräkor. Nu tänkte jag dricka en kopp te, dammsuga och torka golven så att man åtminstone slipper trampa i fler kräkor. Dessutom så har grannen övergivit bowlingen för att banka med en gummihammare i golvet, vilket inte alls skulle störa mig i vanliga fall, för då skulle jag ju sova vid den här tiden. Vilken tur att sömn är någonting som jag absolut inte alls behöver.

Så var min morgon. Hur var din? Jag är säker på att du är rätt nöjd med din nu. Jag funderar allvarligt på att raka av katterna pälsen.

Det här inlägget postades i Katter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En sån härlig morgon?

  1. Petra skriver:

    *s* Jag trodde vi var de enda med bowlande grannar! Tänk att det är en så populär sysselsättning i vanliga lägenheter! 😉 Ungfan under oss har nog dessutom fått en gummiklubba i ettårspresent för det har varit ett evinnerligt dämpat dunkande där nerifrån de senaste månaderna. Jag önskar jag var lika bra som du på att sova igenom sådana ljud.

  2. La Reina skriver:

    Nu är mina grannar (särskilt han ovanpå) inte till några som helst besvär annars, så hans bowlande rör mig inte i ryggen. Just då blev det bara en sak för mycket. När man jobbar natt är det dessutom bara att vänja sig vid att folk spelar jazz, städar och dunsar hela dagarna och överlag är jag nog ganska tålig sådär. (fast jag hade en granne som hade en tax som skällde hela dagarna, och den hunden hatade jag verkligen)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *