Den enes skräp…

Jag gillar att gå på loppis och jag gillar att köpa begagnade saker billigt. Min senaste stekspade betalade jag 5 kronor för istället för 65 som butiken ville ha till exempel och i förra veckan köpte jag två stora och grymma sandlådebilar för en tjuga styck.

Idag har jag varit på loppissafari kan man säga. Eftersom min sambo avskyr loppisar lika mycket som jag gillar dem och jag inte har körkort så blir det inte särskilt ofta. En del fynd gjorde jag, men en sak gjorde mig besviken.

Jag hittade ett pussel till stora gossen för en tia. 50 bitar nogsamt förpackat med gummisnodd runt om. Väl hemma öppnar jag och upptäcker att pusslet innehåller 32 bitar. Inte ens i närheten av komplett alltså. Jag är antagligen lite naiv, men jag trodde verkligen att man innan prissättning kollar att pussel/spel är kompletta. Nu var det bara att förklara för gossen att nejdu, det här pusslet var det bara skit med.

Och förresten, vad är det för folk som skickar trasiga/inkompletta grejer till loppis? Jag packar ofta loppiskassar med kläder och grejer som bara ligger och samlar damm, men aldrig att jag skulle packa ner något oanvändbart.

De fyra bilarna funkade däremot alldeles utmärkt. Men ja, mental notering blir att inte köpa saker i flera delar. Som pussel.

Och för er som rynkar lite misstänksamt på näsan vid tanken på loppisfynd, det mesta är ju tvättbart och hur känns det att äta ute med väl begagnade bestick? Eller att sova på hotell? Finlandsfärja?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Den enes skräp…

 1. Älvan skriver:

  Trist med pusslet.

  Jag kan tänka mig att köpa mycket begagnat, men skulle kanske inte köpa en begagnad säng, åtminstone inte nu när vägglössen är på väg tillbaka.

  • Drottningen skriver:

   Nä, stoppade möbler är jag lite rädd för begagnat. Eller saker man inte kan tvätta ordentligt. Svårt att rengöra en soffa på djupet t ex, den vill jag gärna veta varifrån den kommer.

 2. Linda skriver:

  loppis är bäst! Av våra möbler är det endast en hylla och nattduksborden som en gång i tiden är köpta i affär. Sängen, soffan och fåtöljen vet jag inte om jag köpt om det inte vore köpt direkt av en god vän, så jag vet att det inte var överdrivet använt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *