Skit i det då!

Jag har varit och röstat i kyrkovalet, för första gången sen man särade på valdagarna. Det har ju pratats en del som Sverigedemokraternas mobilisering och det är väl en skäl så gott som något, men med åldern och samhällsutvecklingen så har jag också tänkt på hur vi ser det som en självklarhet att gå och rösta, så självklart att det är ointressant.

Frågan är hur länge till det är självklart att kunna gå och rösta hur man vill? Någonstans mellan där och det här klippet med Magnus Betnér bestämde jag mig för att utnyttja min rätt.

Nu tappade jag tråden, för jag ska inte förklara varför eller hur just jag röstade. Jag tog med mig barnen till röstlokalen och när jag packar ur ena ungen och grejerna jag hade stoppat i suffletten med ena handen och försöker hålla reda på den andra ungen samtidigt sticker någon röstsedlar i  min hand.

Jag kastar ett öga på dem, ser att det står Sverigedemokraterna på dem och lämnar tillbaka dem till med orden ”fast de där ska jag inte ha” och får tillbaka ett surt ”Skit i det då!” av den äldre medelålders herren med doft av gårdagsfylla som visar sig vara givare av röstsedlarna.

Och helt plötsligt så kändes min röst lite viktig ändå, för det blev så uppenbart att han och hans gelikar har inget i min kyrka att göra. Jag vill ha en kyrka som är öppen för alla oavsett tro som hjälper de som behöver och som inte bemöter någon med ”skit i det”.

Funderar du på att gå och rösta? Tappat bort röstkortet? Man behöver bara legitimera sig. Men gör en snabb sökning på nätet först och kolla vad du inte vill rösta på, för det är ju faktiskt så att det finns lite olika falanger som drar åt olika håll och även om man inte orkar engagera sig så mycket så kan man i alla fall se till att rösten hamnar någonstans åt rätt håll så att säga.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Det här inlägget postades i samhälle. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *