Vad ska du köpa för allt ditt guld?

Som de flesta av er vet så har jag varit föräldraledig ett tag. Rätt länge faktiskt. Vi har också flyttat till en större lägenhet och trots att vi räknade och försökte göra rätt enligt konstens alla regler så blev det dyrt med tomma sparkonton som följd. Tomma på riktigt alltså. Lägg till en sjuk katt och lite annat så har vi sen vi flyttade i februari kämpat för att komma ikapp och istället kämpat för att inte halka efter ännu mer.

Är man uppväxt utan några egentliga sparpengar och har lyckat få ihop en liten buffert och sen förlorar den så blir man… lite orolig. Man sover inte riktigt så gott om natten som man skulle vilja.

Med detta sagt så är det förstås inte särskilt synd om oss. Jag har ett arbete att gå tillbaka till och vi betalar våra räkningar varje månad och kan köpa en chipspåse (eller två) och barnen är hela och torra. Men nog är det tråkigt att behöva vända på slantarna och räkna och varje månad konstatera att pengarna är slut lika snabbt som de kom in.

Så när jag fick en inbjudan från Buzzador om att testa guldbrev så letade jag och hittade bland annat ett halsband jag ärvt efter min mormor som jag alltid fått höra är i guld. Visserligen så hade halsbandet ett affektionsvärde för mig, men jag har alltså inte använt det på trettio år och lär inte göra det heller, och jag tänkte att min mormor hade antagligen hellre sett att jag omvandlade det till pengar och hade nytta av dem än att det låg undangömt i en låda. Men lite ångest hade jag allt och det var med visst vemod jag skickade in smyckena. Ja, smyckena, för vi lyckades hitta ett örhänge och två droppformade hängen också.

Om jag minns rätt var detta en onsdag kväll och guldbrev skriver på sin hemsida att de betalar ut pengarna inom 24 timmar efter värdering, så jag tänkte att med lite tur så har jag en tusenlapp eller två redan på fredagen. Och så började jag förstås fundera på vad vi skulle göra med pengarna. Skor? Köttlåda från Gröna gårdar? Bio? Höstjacka? Eller tänk om vi fick mycket pengar? Någon tusenlapp tänkte jag som sagt och om inte annat så är det snart jul.

På fredagen ser jag en inbetalning från Guldbrev. Så snabba är de bevisligen.

På 189 kronor.

Mina första tanke var att de hade blåst oss. Min andra att jag ville ha tillbaka mitt halsband, för affektionsvärdet var högre än 189 kronor. Min tredje att de naturligtvis inte har blåst oss utan att det helt enkelt är så att uppväxt i Ronna troligen inte råkar sitta på ett guldhalsband bara sådär. Och det var väl bra på sätt och vis att veta det istället för att verkligen sitta på pottkanten och tro att man kan lösa något med ett oäkta smycke.

Så vi bestämde, eller jag, att en specifikation ville jag ha och sen ta ställning till om jag ens hade råd att ta tillbaka mitt halsband. En retur kostar nämligen 199 kronor och jag fattade ju att det var det där örhänget som jag fått betalt för och det var ju inte ens mitt utan Joshens och det vore kanske lite fräckt att bara förutsätta att han vill betala för att jag ska få tillbaka ett halsband som jag inte använder.

Han sa i alla fall att om jag ville ha tillbaka mitt halsband så var det klart att jag skulle ha det.

Jag mailade guldbrev på fredag kväll och förväntade mig svar framåt tisdag eller onsdag. Trots allt så hade de redan mina grejer och befintliga kunder är ofta lite mindre intressanta än nya för företag. Måndag förmiddag får jag svar med specifikationen och en undran om hur jag ville göra. Jag svarar att jag vill ha tillbaka det som inte var guld och hoppas att man enkelt kan kvitta det hela så att jag bara behöver betala en tia för det hela. Ett par timmar senare så får jag svar att de ordnar en gratis retur till mig och tre dagar senare damp de ner i brevlådan.

Så. 189 kronor alltså. Jag vet faktiskt vad jag till sist gjorde för pengarna, för igår så åkte jag och min kusin på loppis och då köpte jag bland annat en lergryta som är lite större än den jag ärvt efter min mamma, så kanske att jag kan få ner hela middagen i samma gryta. Lergryta är för övrigt ett underskattat sätt att laga mat. In med den i kall ugn och så gör du något annat tills det är färdigt.

Om man bortser från det lilla faktum att jag i princip bara hade skrammel hemma så tycker jag att guldbrev är ganska bra. Det var enkel och snabbt plus snabba och trevliga svar från kundtjänst. Om du ha omaka örhängen som ligger och skräpar så kanske du också vill testa? Man får en påse hemskickad gratis som man stoppar allt i och så skickas det rekommenderat till Guldbrev. Om du följer den här länken så får du 10 kronor extra per sålt gram.

Kan jag tänka mig att använda Guldbrev i framtiden? Ja. Nu har jag inget guld som jag nyligen fick veta då, men vem vet, jag kanske har någon släkting att ärva med fula och omaka smycken i en låda.

Du kanske också tycker om att prova olika saker och tycka till om dem? I så fall tycker jag att du ska anmäla dig som buzzador du med. Du anmäler dig bara till kampanjer som verkar kul och de flesta är helt gratis. Gört bara!

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *