Det var bättre förr, innan..

Jag är med i en facebookgrupp, tänker inte säga vilken eftersom jag i andra grupper har sett hur upprörda människor kan bli över att en öppen grupp bloggas om istället för att man skriver vad man nu hade på hjärtat i själva gruppen. Sen att ungefär ingen skulle uppskatta en uppsats i någon facebookgrupp alls verkar ha gått folk förbi. Det är en grupp av typen ”vi som bor i/kommer från”, det finns väl minst lika många såna som det finns ställen antar jag.

Eftersom jag kommer härifrån, Södertälje alltså, så handlar ju gruppen om Södertälje och ni som inte kommer här ifrån vet ju att det vi har här är invandrare, kyrkor och mord. Och våldtäkter. Bara. Vi som bor här vet att det finns en hel del annat också och att kanske eventuellt att det säljer ett par lösnummer att skriva just Södertälje med gigantiska bokstäver när det händer något som i Umeå inte skulle ge mer än en notis.

Men den här gruppen då, där finns människor som flyttat från Södertälje, som varit på besök och en hel del som bor här. Man postar bilder och diskuterar fylltrattar från förr, fik som öppnats och stängts och byggnader som rests och fallit. Inga konstigheter alls.

De som diskuterar är, om jag ska gissa någonstans 55+ fast vi är många yngre som är medlemmar också. Genomgående är dock det här att så fort något diskuteras, oavsett vad det är så glider det över till ”det var tider det” för att sen hamna i ”vart är världen på väg” och ”det var bättre på 60-70-talet” (om man googlar så hittar man ett raggarbråk av rang för övrigt) och ”det har bara burit iväg utför sen dess och alla vet vad det beror på” (men det får man väl inte säga i det här jävla landet! står det inte, men man kan ana det ibland) och det slår mig att jag är rätt säker på att de här människornas föräldrar, satt vid sina köksbord i ungefär samma ålder och bläddrade i Expressen/Aftonbladet (man köpte ju den ena beroende på hur man röstade) och sa precis samma sak.

Är inte det väldigt märkligt? Det har alltid varit bättre förr och aldrig så dåligt som nu när [insert valfri anledning].
Och jag är väl inte den som är den, snart fyrtio år gammal så minns väl jag tider när jag kunde gå hem till Ronna mitt i natten utan att vara rädd för annat än själva mörkret och fester och krogbesök halva nätterna och visst muttrar jag också för mig själv att ”sådär gjorde vi minsann inte när jag var 15-20-25 år gammal, för det är tydligen så vi gör. Dagens facebookgrupper är gårdagens dagstidning med skillnaden att massor med människor som vi inte känner ser hur mossiga vi har blivit.
Det kan ju vara något att tänka lite på.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Det här inlägget postades i samhälle. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det var bättre förr, innan..

  1. illika skriver:

    Eller så var man helt enkelt jäkligt korkad, oförsiktig och oövervinnerlig som ung… Perspektiv. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *