Det trodde du inte om mig

Jag följer alltså en sminkblogg. Varenda gång jag ens formulerar den meningen för mig själv så är det som att hjärnan liksom får en liten kortslutning och bara ”vasadutillmignuuuu?”, men det är helt sant.

Själv sminkar jag mig ju inte. Jag orkar inte hålla på med en massa grejer och skuggor och sen bli missnöjd med resultatet. Det blev så för femtontjugo år sen när jag försökte mig på det där, och då måste det förstås bli så nu också. Inte bara därför jag inte sminkar mig förstås, största orsaken är nog att jag är helt ointresserad.

Jag köpte ett läppstift på Body shop för kanske tre år sen som jag har använt säkert en eller två gånger sen dess och nu senast när jag skulle prova det så hade det torkat. När vi flyttade i februari slängde jag massor med ögonskuggor som jag hade kvar efter min mamma. Som ju dog för tio år sen. Och som inte heller sminkade sig. Ni kanske har en bild av min relation till smink nu?

Men jag har faktiskt en ganska nyinköpt mascara. Marscara använder jag säkert någon gång i månaden. Varannan i alla fall.

Men jag följer alltså den här sminkbloggen. Och fattar ungefär ingenting. Det är bilder på grejer och sminkningar och så bara ”ja, men den här primern tillsammans med den här dust misten på globlinjen ger en shaded finish” och för mig är det bokstavligen ett annat språk.

Ibland handlar det om nagellack och det är lika obegripligt det också. När jag målar naglarna så målaranvänder jag något av de lack jag fått i present en gång, målar två lager och sen är det inte mer med det. Jag har till exempel lite lack kvar på stortånaglarna sen jag målade dem i juli till en namngivningsfest för jag har ingen nagellacksborttagare.

Det jag gillar med den här sminkbloggen är den totala bristen på plutmunnar och sug i blicken på fotona, för den här tjejen fotar faktiskt sina sminkningar och inget annat. Och sminket sitter ju på någon då. Jag vet inte ens varför jag har bloggen i min rssläsare med tanke på mitt totala ointresse, men jag inbillar mig kanske att jag en dag ska sminka mig och kanske lära mig något under tiden. Och senaste inlägget handlar om en ansiktskräm, det fattar jag vad det är åtminstone.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Det trodde du inte om mig

  1. Camilla skriver:

    Haha! Tack för länkningen och kul att du läser även om du inte riktigt vet varför. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.