Jakten på den perfekta tekoppen

Sökes!

Sökes!

 

Så här är det. Varje morgon dricker jag två koppar te i en sån här kopp. Det ska vara Lipton yellow label och balansen mellan te, socker och mjölk ska vara exakt. Innan detta har hänt är jag inte en trevlig person. Inte alls faktiskt. Många är de som fått sig både en och två och tio skopor ovett för att de stört mig i denna morgonritual. Ingen annan får använda mina koppar, eller ja, jag har faktiskt låtit sambon låna en kopp någon gång, men dessa tillfällen kan man lätt räkna på ena handens fingrar. Det är mina koppar och att använda dem är ett mycket säkert sätt att permanent hamna på min shitlist.

Det här är alltså en morgonrutin jag ägnat mig åt i alla fall sen jag var nitton  och blev sambo för första gången och han hade med sig två (eller tre?) såna koppar in i hushållet. Som ni förstår så fick han inte ta med dem när vi flyttade isär (tror aldrig det ens kom på tal) och genom åren så har vissa koppar fallit ifrån och andra tillkommit när jag hittat på loppis.

Nu har jag inte sett några såna här på loppis på många, många år, men eftersom jag är den enda som använder dem så har jag ju räknat med att det inte gör något. Det är inte så att vi har ont om andra koppar i olika storlekar, så ingen riskerar att bli utan.

I morse när jag släpade mig upp efter en natt med många väckningar och gjorde te så upptäckte jag att min kopp läckte. Fasan! Först trodde jag att jag bara hade spillt, men nej, en närmare titt visade en mycket tunn spricka längs med hela koppen och så var ödet beseglat.

Jag har ju fler koppar, så jag klarar mig ett tag, men ändå. Besvikelsen. Så nu måste jag hitta fler innan jag en morgon står där med den sista koppen som också har spruckit. Vad ska jag göra då? Sluta dricka te? Vara ännu surare hela tiden? Slå ihjäl någon varje morgon?

Problemet är att jag vet inte vad de heter. På undersidan står det ARABIA, men de har ju gjort en del porslin genom åren så det säger ungefär ingenting. Jag gissar att de är gjorda på sextiotalet och med min tur innehåller de säkert något mycket giftigt (blyfärg kanske?), men alltså, jag bryr mig inte. Jag vill veta vad de heter så att jag kan söka rätt på mina koppar. De rymmer cirka 4 deciliter och är helt enkelt den bästa tekopp som någonsin gjorts. Den ser inte så mycket ut för världen, men det är så, de allra finaste sakerna behöver inte en perfekt yta för att bli älskade.

Det är här du kommer in, för jag tänker att någon av er kanske har en omaka kopp i ett skåp som faktiskt längtar hem till mig utan att veta om det eller så kanske du vet vad serien heter?

 

Update: Serien heter tydligen RUSKA. Nu ska jag bara hitta fler ruskakoppar då.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i personligt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Jakten på den perfekta tekoppen

    • Drottningen skriver:

      nej, jag har inte kollat Blocket alls faktiskt, bara googlat och sökt på tradera. I alla fall, det där är inte samma, handtaget är för litet och jag tror att kopparna är smalare.

  1. Damen skriver:

    Jag förstår dig. Jag har speciella glas som jag tar magnecyl brustabletter i. Och så måste jag röra om med en speciell vit porslinssked, annars tror jag inte huvudvärken försvinner. Men när jag flyttade ihop med min man och rensade ut bland husgeråden lyckades jag faktiskt byta glas, så jag är beroende av en annan sorts glas nu. Det går fast man inte tror det 🙂 !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *