Hur mår din fitta?

För inte så länge sen kunda man läsa i tidningarna att när män ringde vårdguiden angående sina barn så fick de tid hos läkare, medan när kvinnorna gjorde det så fick de goda råd i stil med ta två alvedon och återkom om det inte blir bättre. För samma symtom alltså.

Nå, man kan ju spekulera i orsaker till detta. Det kan vara så att kvinnor surrar mer när de ringer och män bara säger vad de vill och så är det bra med det. Jag har ingen aning, men värt att tänka på är det i alla fall.

Från detta till detta. Fittan alltså. Jag har ingen penis, så jag vet inte hur det fungerar när män har penisproblem, men jag vet att när man som kvinna går till gynekolog så är det mer regel än undantag att man får höra att det är heeelt normalt. Länken ovan handlar om förlossningsskador, som också varit på tapeten nyligen. Man talar om att hälften av kvinnorna som föder vaginalt får problem efteråt i varierande grad. Som kissar på sig, som har nån flärp som hänger ivägen och skaver och gör ont, som bajsar på sig, som får återkommande svampinfektioner som svider och värker och jag vet fan inte allt.

Men det är heeeelt normalt. Och får man höra det när man går på den där efterkontrollen eller för all del hoppar upp i den där stolen så gör man aldrig om det utan biter ihop. Och innan en förlossning får man inte veta någonting, för man vill inte skrämma upp kvinnan. Att skrämmas med alla komplikationer man kan råka ut för med kejsarsnitt, det går däremot jättebra.

Det här måste vi prata om och faktiskt göra något åt. Jag var ganska bitter efter min första förlossning som slutade i akutsnitt eftersom ungen inte kom ut, men så här i efterhand så känns det ganska bra. Ja, det finns komplikationer med kejsarsnitt och det är i sanning ingen dans på rosor med att få magen uppskuren och i sanningens namn är det en hel del av det man kallar förlossningsskador som kanske egentligen hänger ihop med graviditeten. Att bära 10-12 kilo på sin bäckenbotten sätter sina spår.

Men graviditet är ingen sjukdom och förr i tiden så fick kvinnorna inte de här problemen

Eller så fick de precis det och vågade inte säga något om det.

Förr i tiden var det inte så många med havandeskapsförgiftning som snittades när ungen inte kunde komma ut heller, för vet ni vad som hände? Om ungen, oavsett anledning inte kunde ta sig ut så dog hon!

Poängen med hela inlägget är att du ska läsa det jag länkade till, oavsett om du har en fitta, gillar fitta, eller tycker att att folk överlag inte ska behöva gå runt och må dåligt för saker som sägs vara helt normala, men som begränsar hela ens tillvaro.

Slutligen, för jag vill inte heller skrämma upp någon, så kan fittan bli krasslig utan att det är något barn inblandat, så låt inte detta hindra dig.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *